0 Udgivet i Bolig og hjem

Minimalisme – ud til højre #1

Jeg vil godt lige understrege 2 ting om det der minimalisme, som optager mig for tiden (mega interessant og tankevækkende filosofi – jeg har læst og set en Netflix dokumentar om det).

  1. Det hander ikke bare om at smide alle sine ting ud
  2. Det handler heller ikke bare om, slet ikke at forbruge

Det handler om bevidst forbrug, bevidste tilvalg og bevidste fravalg.

Projekt tæl dit tøj var den første challenge, jeg faldt over. Den var sjov og satte fokus på, hvor meget tøj man egentlig har (selv om man har lyst til at købe nyt). Nu er jeg faldet over en mere, som jeg skal prøve af:

Challenge30 – Fravælg én ting, hver dag i 30 dage.

Herunder til højre ses mine første 4 dages fravalg:

  1. En gammel og slidt sigte, købt i Føtex engang i 90’erne (Nikoline har givet mig en ny Tupperware, i bedre kvali)
  2. Et solo krus vi aldrig drikker af
  3. En glaskrukke til tandbørster, vi ikke har stående fremme mere
  4. og en lille hjerteskål, jeg aldrig vælger, når der skal serveres slik eller peanuts.

Ud til højre!

Til venstre derimod ses 4 bevidste tilvalg. Arvegodset fra min mormor Karen! Det er 4 Holmegaard krystal skåle, som min mormor samlede på og kun brugte til fine blomsteropsatser, når der var fest. Jeg arvede skålene i original emballage, som min mormor opbevarede dem i. Jeg ved ikke hvor gamle de er. Jeg startede også med at bruge krystalskålene til blomsteropsatser, til konfirmationerne, som vi holdt hjemme i stuen. Som her til Emilies konfirmation i 05.

I dag bruger jeg skålene til alt muligt. De er så fine og har en historie for mig.

Ind med mormor Karens krystalskåle.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar