0 In Bare pjat ..

Motivational Deficiency Disorder

Efter formiddagens cykeltur – min sidste som turleder i år – spekulerede jeg på, om jeg var ramt af sygdommen Motivational Deficiency Disorder (MDD) ….

Det føltes sådan.

Kanske du ikke ved hvad Motivational Deficiency Disorder er for noget?

Sygdommen blev første gang beskrevet i et lægefagligt tidsskrift for et par år siden. Motivational Deficiency Disorder kan oversættes til motivationsforstyrrelse eller slet og ret mangel på motivation.

Ifølge artiklen rammer sygdommen hvert femte menneske og kernesymptomet er udtalt apati.

Patienten giiiiider ikke, føler ulyst og dovenskab.

Lidelsen skulle ifølge artiklen være stærkt underdiagnosticeret, men heldigvis kan artiklen også fortælle, at en medicinsk behandling er på vej – en pille mod Motivational Deficiency Disorder viser gode resultater. En yngre mand, der ikke kunne komme op af sofaen, arbejder som investeringsrådgiver efter at have modtaget behandlingen.

Potentielt er sygdommen dødelig. Patienterne risikerer at blive så ugidelige, at de stopper med at trække vejret!

Aj.

Det’ pjat.

Bare for sjov.

Det’ fake news.

En aprilsnar. Der er slet ikke nogen sygdom der hedder Motivational Deficiency Disorder.

Hele historien er snyd og udtænkt for at give folk noget at tænke over i forbindelse med en kritisk konference om sygdoms-mageri, som satte fokus på tendensen til at sygeliggøre almindelige menneskelige træk, tilstande og reaktioner.

Manden bag joken hedder Ray Moynihan og har skrevet en bog der hedder Selling Sickness. Den handler om, hvordan medicinalindustrien efter hans mening og med profit for øje, opfinder sygdomme for at kunne sælge medicin til forbrugerne.

Ifølge forfatteren bliver næsten ethvert menneskeligt livsproblem i dag set som en behandlingskrævende sygdom eller forstyrrelse, der kan diagnosticeres og dermed behandles med medicin eller psykoterapeutisk behandling. Uønsket adfærd sygeliggøres når urolige børn bliver til ADHD-patienter. Ubehagelige følelser sygeliggøres, når generthed bliver til socialfobi. Og utilstrækkelige måder at tænke på sygeliggøres, når ubegavethed bliver til indlæringsvanskeligheder, skriver forfatteren.

Diagnoserne er til gavn for lægemiddelindustrien og den terapeutiske industri, men idémageren til den her joke, stiller spørgsmålstegn ved, om de er til gavn for almindelige mennesker.

Nå. Tilbage til min motivationsforstyrrelse.

Den brød ud i lys lue, da jeg for guderne må vide hvilken gang i mit liv, måtte sige at overhalinger i 3. position på cykel er forbudt ved lov. Det’ farligt. Det må vi ikke. Det er ikke sådan vi cykler i gruppe. Nope-ikke-nikke-nej-slut-forbudt.

Lige der var jeg rigtig glad for at jeg har aftjent sæsonens sidste turledervagt og dermed kan cykle hvorhen jeg vil, uden at skulle være hende, der behøver at lege politimand og ”mor” for midaldrende mænd i lycra. 😀

 

You Might Also Like

No Comments

Skriv et svar

Read more:
Balancespadser

MTB turen i går, fik et uventet indput for mit vedkommende. Med på turen var Jørgen, som er en dygtig orienteringsløber og mountainbikerytter. Han cyklede bag mig og ved siden...

Close