0 Udgivet i Ferie

Når vejret sætter dagsordenen

Mandagens køretur fra Saint-Claude i Frankrig til Bad Salzslirf i Tyskland var saftsusemig lang. Jeg var helt bombet, da vi ankom til vores Kurbadshotel kl. 18 (chaufføren havde det heldigvis bedre end mig. Jeg bevilligede en fuld krops-massage, lige så længe han ville have det og han sagde ja tak).

Først fik vi noget at spise og så kastede vi vores trætte legemer ned i Wellness-området, hvor vi badede i bassiner med Budda-figurer langs kanten, yogamusik, dæmpet UV-lys og specielle olier og salte i vandet. Vi tøffede rundt i hvide badekåber og tøfler og lignede alle de andre.

Nøgensaunaen sprang vi over (der var fuldt optaget).

Vi havde booket indtil torsdag morgen og vi glædede os til at komme ud at cykle de næste to dage, for her er det fedeste cykelterræn – lidt lige som i Harzen. Masser af bakker og små landeveje.

Men ak … da vi vågnede næste morgen øsregnede det. Vejrudsigten lovede os, at det ville fortsætte hele dagen. Mässiger Regen und Gewitter.

Øv. Så faldt humøret. Vi var så ærgerlige. Planerne måtte ændres.

Først gik vi på museum i den lille by Schlirf. Her så vi mammuttænder, mosefund, våben og gammelt håndværk. Og denne gamle fine cykel.  På skiltet stod der, at ejeren Adam Chr. Franke “kann fahren wie der Blitz mit seinem Hochrad durch die Welt, und wenn er fährt, braucht er kein Geld”. Tja – cyklister hader regnvejr. Museer elsker dem – vi kommer og bruger penge, når vi ikke kan komme ud at cykle.

Efter museumsbesøget i Schlirf kørte vi til Fulda.

Jeg har aldrig været inde i Fulda. For mig er det en by man passerer forbi på vej ned af Autobahn A7.

Og den er egentlig synd, for den har masser at byde på. Selv på regnvejrsdag.

Efter vores kulturelle rundttur, shoppede vi lidt. Jeg købte en bog på tysk – så er der lidt at øve sig på. Kaj købte en bog der hed “Urlaub in Deutschland”. Den kan helt sikkert inspirere os til andre cykelture – engang når vejret bliver godt.

Frokosten indtog vi på Italienske Restaurant Romantica og her checkede vi vejrudsigten for i morgen. “Es wird besser sein“, siger de hernede. “Donnerstag”.

Torsdag! Det er jo vores hjemrejsedag. Det skulle øsregne lige så meget i morgen!

SÅ er det godt, vi kan ændre vores planer!

Vi gider ikke sidde i kurbad med tyske pensionister hele dagen i morgen også.  Når vi ikke kan komme ud at cykle, kører vi hjem en dag før. Og det bliver så ikke første gang, vi kører tidligere hjem fra ferie, pga. regnvejr.

Sådan er det når vejret sætter dagsordenen.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar