5 In Arbejdslivet

Nåleøjet

Jeg fik mail fra HR damen, som jeg besøgte i sidste måned. Hun skrev, at virksomheden havde været igennem “tunge overvejelser” og havde besluttet, at de slet ikke ville ansætte nogen barselsvikar alligevel! Det var hun ked af, for hun var sikker på, jeg ville være god til jobbet. Det er jeg også sikker på, jeg ville have været.

Ærgerligt.

I går lavede jeg mit livs første personlighedstest nogensinde. Det foregik herhjemme over nettet, hvor jeg via et link skulle svare på 40 spørgsmål i stil med “Jeg foretrækker at overlade rutineopgaverne til andre” eller “Jeg har svært ved at styre mit temperament” (ja/nej?).

Det skulle gå hu-hej, for resultatet af testen ville afgøre, hvem de ville kalde indtil samtale i dag. Jeg hørte ikke en lyd de næste 24 timer, og da jeg rykkede for svar, fik jeg at vide, at “på baggrund af testen – var det altså ikke mig, de ville snakke med”.

Fedt! 🙁

Nå – videre i tilværelsen. Jeg har kontakt til nogen andre. De vil måske godt snakke med mig – men først skal jeg kunne fremvise en ren straffeattest!!

Jesus Christ!!

Det er simpelthen for svært, at komme igennem det nåleøje! Kan de ikke bare selv ringe, hvis de får brug for mig, derude i samfundet?

For ikke, at miste modet er jeg nødt til at kaste mig over noget, der giver nogle succesoplevelser. Jeg har heldigvis flere ting, at vælge imellem. Uddannelse, er jeg godt nok ikke berettiget til mere af. I stedet vælger jeg at fordybe mig i mit Joomla project, som jeg har arbejdet på i 2 måneder. Det er snart klar til, at gå i luften. DET kan jeg finde ud af, og endda uden at skulle forklare mig eller testes eller fremvise straffeattester 🙂

Jeg har meldt mig i en “nørde”-brugergruppe og skal til det første møde hos Scannet i Kolding i næste uge. Det bliver spændende!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  RIA
  11. marts 2011 at

  Har du problemer med at fremvise en ren straffeattest…?? Lyder spændende… 🙂

 • Reply
  Helle
  11. marts 2011 at

  Næ da, det har jeg ingen problemer med. Medmindre en fartbøde og to parkeringsbøder tæller.

 • Reply
  FruE
  12. marts 2011 at

  Håber snart, at du også ryger gennem et nåleøje. Forstår nu godt hvis det er nedslående med afslag efter afslag. Er spændt på, hvordan det vil se ud for gemalen han nu stiller sig i køen som ledig om 19 dage 🙁

 • Reply
  Helleq
  14. marts 2011 at

  Jeg tror desværre at flere og flere firmaer forlanger straffeattest. På mit arbejde bliver det en obligatorisk del af ansættelsesproceduren at skulle stille med ren straffeattest. Fordi vores kunder måske vil forlange det…
  Og jeg kan forestille mig, at vi ikke var det eneste firma, der strammer op?!
  Men pludseligt er der hul igennem nåleøjet til dig – også selvom det sommetider kan være svært at vente på.

 • Reply
  Helle
  14. marts 2011 at

  Ja – det er rigtig. Der er bare andet (end rene straffeattester) jeg har mere lyst til at fortælle om mig selv.

 • Læg en kommentar