0 In MTB

Nedkørsel uden skræk

Det meget mærkelige ved den der nedkørsel fra Brocken den anden dag var, at jeg kørte den uden angst!

Jeg – uden angst på en nedkørsel?! Hvad pokker skete der lige der?!

Jeg har kun prøvet at køre nedad på Mallorca og der har jeg har siddet på en lejet racercykel, med krampe helt nede fra styrgrebene og op til albuerne, stiv af skræk. Uden at trække vejret hele vejen ned ad bjerget og bogstavelig talt med hjertet oppe i halsen og nerverne uden på tøjet.

Fra Brocken kørte jeg ned på min egen mountainbike.

Jeg sad/stod fuldstændig afslappet (bortset fra, at jeg huuuundefrøs). Lod cyklen rulle. Havde god kontakt til styr og bremser, som jeg kun brugte lidt, lige før svingene, som jeg gled igennem uden at klikke ud af pedalerne (det er ellers sådan noget jeg gør refleksmæssigt, når jeg gør klar til at springe af cyklen i vild panik).

Faktisk sprang jeg slet ikke af cyklen i nogen sving, på vej ned … Jeg trak ikke cyklen ned af bjerget!

Ok – der var fin alfalt og bløde sving …

Men alligevel.

Hvorfor var jeg ikke bange på min mountainbike, når jeg er ved at DØ af skræk for nedkørsler på en lejet racercykel!? Jeg spekulerer virkelig på, om det har noget at gøre med styr, bremsegreb og geometri på hhv. racer kontra MTB … Hmmmm ??? Det kan jeg så funderer over fra nu og indtil jeg skal til Mallorca igen til foråret…

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar