0 In Familie

Noget om navne

Min mor fejrede sin fødselsdag sidste weekend og i den forbindelse var familien samlet på en restaurant – således også yngste medlem, oldebarnet Anna.

Restauranten havde en legestue for børn og på et tidspunkt tog nogle af de vokse Anna med derind, hvor hun legede i babyhjørnet (selvfølgelig under opsyn). Og her fik hun kontakt til en lille jævnaldrende legekammerat.

Han hed Harald og han var 9 måneder.

Anna & Harald

Smag lige lidt på de navne.

33.495 kvinder/piger bærer i skrivende stund navnet Anna og det er et fald på -171 stk. siden sidste år. Harald, derimod, bæres af 1.588 mænd/drenge og det er rent faktisk en stigning på 58 siden året før. Harald er i fremgang. 🙂

Anna & Harald er enten oldeforældre og bosiddende på et plejehjem – eller vuggestuebørn.

Og Anna er snart det sidste – vuggestuebarn. Hun har nemlig allerede fået vuggestueplads. Men først skal barslen nydes færdig og de næste måneder tager hendes far over på den front.

Og apropos navne, så besøgte jeg i går Nete, som skal brodere Annas navn på den 115 år gamle dåbskjole. Hun bor i et hyggeligt gammel bindingsværkshus med stråtag og blomsterkasser under sprossevinduerne, snart sagt ved foden af min yndlingsbakke ude i Ørslev. Pris for broderiarbejdet: 15 kr. pr. bogstavn – så det bliver jo en billig omgang. 🙂

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar