2 In Livskvalitet/ Op af sofaen

Nordic Yoga Festival, igen

Jeg kom ikke til at fortryde, at jeg købte billet til Nordic Yoga Festival igen i år. Min bange anelse (SÅ godt som det var sidste år, kan det umuligt blive igen) holdt ikke stik – sikke en dejlig dag!

Kaj var i hjælpertrøjen i år, så ham måtte jeg undvære ved siden af min yogamåtte.

Jeg startede dagen i Måneteltet med 5-kvarters session med Arenze Fischer, “Modig som Durga” hed hendes yoga-klasse. Hun fortalte først et sagn fra Indien og bagefter skulle vi lave Hatha Yoga, som beskrev sagnet. Det var gode og behagelige øvelser og morgensolen bagte. God start.

Bagefter gik jeg til “Yoga for Mindfull Running” – en mega lærerig halvanden time med tidligere eliteløber Charlotte Rønnau, nu Yogalærer og underviser i mindfull running, til daglig bosidende i Boulder Colorado hvor hun trænede mange atleter. Her fik jeg en masse øvelser med, som jeg kan bruge i mit løb. Temaet var, hvordan man kan komme til at løbe nydelsesfuldt, uden pres og stress – væk fra performance og tidsfokuseret løb (hendes egen glæde ved løb røg fløjten, da hun trænede til OL i Barcelona og det hele blev hårdt arbejde med fokus på output og resultat). Hun ville vise os, hvordan man opnåede “effortless” og meditativt løb. Fed time!

Dernæst var jeg til Yin Yoga med meditativ live musik (her lykkedes det mig vist at falde i søvn i solen på min yogamåtte)

Efter lidt frokost i Hindsgavls sindsyg smukke have, snuppede jeg en Hatha yoga-klasse med Govind Radhakrishnan som hed “The secret of sun salutation”.

Vi fik fortalt detaljerne bag soløvelsen og tørtrænede den – jeg har altid godt kunne li’ soløvelsen (eller hilsen til solen, som nogen kalder den) fordi den er så god for os med dårlige rygge.

Vi blev ikke udlært i det spirituelle ved øvelsen, for det ville tage 12 måneder at komme til at mestre den til fulde, fortalte Radhakrishnan.

Den sidste klasse jeg røg ind i (der var lavet om på programmet, pga. et afbud, så jeg vidste ikke hvad jeg gik ind til) var Milo Lukas Witts og det var Kundalini Yoga – kropsøvelser, åndedrætsøvelser, meditation og mantra. Og som han sagde, “Man har ikke prøvet Kundalini Yoga, hvis man ikke går hjem med følelsen af, at have gjort noget vanvittigt”. Hvor havde han ret. F.eks. skulle vi sidde og slå på os selv, mens vi trak vejret helt vildt hurtigt ud og ind og blev helt bims i hovedet og messede en masse uforståelige ord. Vi lavede en dødhård øvelse, hvor vi stod i planke i laaaaaaang tid, mens vi “trampede” eller “sparkede” med fødderne ned i underlaget (her kom mine cykelben mig åbenbart til gode, for i modsætning til dem omkring mig, holdt jeg hele øvelsen ud). Crazy!!

Efter denne sidste yoga-klasse var klokken blevet 18.00. Jeg havde nået alt hvad jeg kunne og havde ikke spildt et minut.

Jeg fandt Kaj hængede her, da jeg kom tilbage på pladsen.

Og som om det ikke have givet svimmelhed nok, sluttede Kaj dagen med en øl sammen med alle hjælperne. Jeg cyklede alene hjem efter en rigtig dejlig dag.

I modsætning til sidste år, holdt jeg til at lave yoga hele dagen.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Louise T.
  1. juli 2019 at

  Så hvad mon “yoga-måtte-politi” så indebar?

 • Reply
  Helle
  3. juli 2019 at

  “Yoga-måtte-politiet”, det var noget med at sørge for at folk lagde sig pænt med deres måtter, pakkede sig tæt så alle kunne være der. Det havde folk vist været gode til, så der blev ikke brug for at yoga-måtte-lovens lange arm 🙂

 • Læg en kommentar