0 Udgivet i Livskvalitet

Nordic Yoga Festival

Jeg blev sgu lidt stolt da Middelfarts unge borgmester holdt åbningstalen til Nordic Yoga Festival i Hindsgavl slotshave, efter at være blevet præsenteret som Danmarks mest smidige borgmester. Johannes gjorde det bare så godt. Han snakkede om, hvorfor vi havde brug for at fordybe os i Yoga i vores fortravlede hverdag og hvad det var for et …. ja, nu kan jeg så ikke lige huske hvilket et af nervesystemerne vi skulle aktivere i dag. God tale for de 550 festivaldeltagere.

Bagefter hoppede han i sit yogadress og deltog i dagens første session. Kaj og jeg valgte den samme.

“Vi starter hos trygge Maria”, sagde Kaj – nemlig hos hans egen yogalærer. Det blev en superfin start og så var vi varme.

Bagefter valgte vi SmartFlow yoga hos Nina Jarnum. For satan! Hun var hård.  Eller det vil sige, hun presse ikke nogen, tværtimod. Hun opfordrede eleverne til at lytte til deres krop. Jeg blev først lidt grebet af stemningen, men blev snart klar over, jeg nok lige måtte tage den med ro, hvis jeg skulle kunne komme ud af sengen i morgen tidligt. Dagen var jo lang.

Efter de 2 x 75 minutters yoga, snuppede vi en lang frokostpause i den bagende varme. Alene bare at nyde det vejr i de omgivelser. Der var sådan en fred og ro og dejlig stemning.

Vi var på stranden og kiggede på dem der lavede Sup-yoga – yoga på et supboard.

Kajs yoga-buddy var desværre blevet syg, så de kunne ikke lave akro-yoga sammen som de ellers havde planlagt (hvilket jeg var glad for, da jeg så hvad det var!). I stedet snuppede vi en session hos Christy Punnett, der var kommet til “Midle-FART” (“fniiiiis – sorry, I HAD to say that”) fra Barbados. Hun lavede en yogaform der hed Bow-spring. Hverken Kaj eller jeg havde hørt om det, og vi forstod ikke helt konceptet til en start. Kaj var bange for, han var med i skjult kamera – men det hjalp da vi efter undervisningen fik læst lidt om, hvad det var. Så forstod vi lidt bedre, hvad hun havde gang i. Ikke uinteressant.

Aftensmaden lavede kokkene på Hindsgavl Slot – vi fik en god, stærk Marrokansk Kikærteret med couscous. (“Pssst, kan man købe kaffe her? Eller er det for skadeligt for kroppen …”, spurgte én af de andre festivalgæster. Heldigvis kunne man købe kaffe.

Laaang og god pause i solen. Kaj trak kasketten ned over øjnene og fik sig en eftermiddagslur, det kan man nemlig, når man er i byen sammen med sin yoga-måtte.

Den sidste session vi valgte hed “Yoga for sportsfolk” og viste sig at være et foredrag. Det passede mig fint. Jeg kunne ikke tåle flere yogaøvelser i dag. Foredragsholderen hed Sissel Dall og havde skrevet en bog der hed “Yoga for sportsfolk – vejen til bedre præstation”. Det var et rigtigt spændende emne. Hun snakkede også om skader og jeg fik en snak med min sidemand, en københavnsk yogalærer, der muligvis ville kunne hjælpe Nikoline, der har smerter ved cykling pga. problemer med arvæv i bughulen, efter hendes 2 operationer for tarmslyng.

Det var dælme en hyggelig dag! Kaj og jeg aftalte på vej hjem at vi lige beholder festival-armbåndet på i nogle dage, så vi kan minde os selv om alle de timers yoga vi har lavet i dag.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar