0 In Dengang mor var "dreng"

Nyt liv til Susi-bøgerne

Næsten 5 år efter min flytteoprydning, modtog jeg i aftes det er hyggelige billede:

Mine gamle Susi-bøger har fået nyt liv!

De er kommet til ny ære og værdighed i et nyindrettet sommerhus-gæsteværelse, hvor de pryder hylden på væggen. Godt, at der bliver passet godt på dem.

Jeg læste alle de arvede Susi-bøger som lille, og jeg drømte om at have en hest og vokse op på en bondegård med en far, der var et eller andet sejt (skovrider, f.eks) og en mor der stod med forklæde på og smørrede marmelademadder og vinkede til mig, når jeg gik i skole. MIN far var bare lærerstuderende på revalidering og min mor knoklede for at skrabe penge hjem, som plejer på et stort sindssygehospital og en hest måtte jeg slet ikke få. Hvor romantisk var det lige? Jeg havde heller ikke en sej storebror (som Susis), men bare en irriterende lillebror og forresten skete der aldrig noget spændende og dramatisk hjemme hos mig, a la krypskytteri eller andre ulovligheder, jeg kunne være med til at opklare. Men så var det jo heldigt, jeg havde Susi-bøgerne at drømme mig væk i.

Og sommerhusgæsteværelset her? Det håber jeg at kunne aflægge besøg i min sommerferie.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar