0 In Film & Fjernsyn

“Ødeland”

I dag satte jeg mig til rette ved Odense Internationale Film Festival – Café Biografen 2 – for at overvære “OFF DK4”, som bestod af 4 kortfilm (ialt 74 min.). Efter forestillingen kunne der stilles spørgsmål til de 4 instruktører og vi kunne stemme på den kortfilm, vi syntes skulle videre i konkurrencen.

Først så jeg “Sort” – en blodig (krigs-)animationsfilm af David Adler . Dernæst “Enkebal”, instrueret af Zara Zerny – en sød film om Greta, der mister sin ægtefælle efter et langt liv og tror hun skal dø af sorg. Dernæst “Fiber”, instrueret af Nynne Steen Mors – en flot, kort (meget kort) lidt musikvideoagtig, grafisk film og endelig, den jeg glædede mig allermest til at se: “Ødeland”, som min moster Lise er kostumier på.

odeland

Verden gik under for 15 år siden og en far forsøger at overleve sammen med sin datter, på en Ø, hvor han kæmper mod det onde, selvom han måske ikke mere ved hvem der er onde og hvem der er de gode.

En flot og vildt professionel film, med flotte billeder, meget dygtige skuespillere og musik af Søren Huss (fra Saybia). Man skulle nu vide det for at kunne se, at det var min fars (hjemmelavede) kniv og onkel Olavs autentisk slidte oilskinds jagttøj der blev brugt. Alle detaljer gled helt naturligt ind i sammenhængen. Herunder: Teamet bag Ødeland – det er min moster Lise nr. 4 fra højre.

odeland1

Desværre nåede jeg ikke at stemme på nogle af filmene overhovedet, for jeg havde (som anvist) slukket min telefon under fremvisningerne og da jeg endelig fik mobillos tændt igen, var sms-numrene slukkede og jeg vidste ikke hvilken film, der havde hvilken kode.

Skidt pyt. Det var en god oplevelse og rigtig sjovt at se, hvad der var blevet ud af Lises arbejde.

Se trailer for filmen her:

Ødeland – International Trailer (2015) from 18FRAMES on Vimeo.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read more:
Velkommen hjem!

Jeg var 12 timer undervejs med toget hjem fra messe i Køln i går (for der var ingen flyver at få). Jeg var MONSTER TRÆT (og havde tillige til raget...

Close