1 Udgivet i Gymnastik

Øver sig, øver sig

Klikker ind på facebook og tilmelder mig de sidste gymnastiktræninger før Landsstævnet. Deltager, deltager, deltager, deltager, trykker jeg. OMG! Så er der kun fire træninger tilbage at lære det i!

Godt, at jeg øver mig herhjemme.

Først sender jeg Kaj ud af huset. Så trækker jeg gardinerne lidt til, låser døren og skubber møblerne en smule til side. Så sætter jeg træningsvideoerne på, som vores instruktører har lagt op.

Jeg tager den om og om igen og igen. Langsomt. På tælling. Med og uden musik. Det hjælper virkelig. Efterhånden kender jeg trinene og ved hvilke bevægelser, der følger på hvilke. Kender rækkefølgen, går frem på det rigtige ben og svinger armen den rigtige vej.

Nu skal jeg bare lære at gøre det flydende – i et flow – og huske det hele og gøre det synkront med de andre. Det skal nok gå.

Dengang Emilie gik på Bernstorffsminde Efterskoles store opvisningshold, tænke jeg tit over, at det flotte ved gymnastikopvisning ikke er det enkelte individs præstation i sig selv, men derimod den virkning det hele får når mange gør det i fællesskab. Her er simpelthen et eksempel i vores moderne liv, hvor enkeltindividet først bliver interessant i samspil med andre.

Apropos Bernstorffsminde Efterskole – hooolda op, hvor de er landet på forsiden!

Kort fortalt har skolen snuppet 42 elever i at drikke alkohol og tage snus. Eleverne er sendt hjem, helt i henhold til skolens regler og forældrene er fuldstændig gået i selv-sving over behandlingen af deres curlingbørn. De er gået i pressen og her truer de skolen med at gå til politikerne og menneskerettighedskommissionen og-hvad-har vi, over den “urimelighed” deres poder er udsat for, pga. at et “lille brud på reglerne”.

“Min søn blev tilbageholdt i flere timer, uden mulighed for at ringe hjem!“, fortalte en fortørnet mor i radioen. “Og hvordan tør skolen overhovedet det her, så tæt på eksamen?”. 

Ja… ? Hvad skal skolen være bange for her, som de unge åbenbart ikke er bange for op til eksamen?

Kajs kommentar: “Tilbageholdt!?” Da jeg gik i skole hed det “en sveder””.  (Og Kaj kunne ikke ringe hjem for han havde slet ikke noget mobiltelefon.)

Andre blogindlæg

1 Comment

  • Svar
    Lone
    25. maj 2017 at

    Som mor ville jeg da være have været lykkelig for, at skolen greb ind over for misbruget! Jeg ville nok også have overvejet, hvor jeg selv har fejlet i forhold til mit barn. Det er uheldigt, at disse børn igen oplever, at deres handlinger er fuldstændig uden konsekvens – “mor kommer og redder mig” – når nu en skole virkelig forsøgte at sætte et eksempel.

    God fornøjelse med gymnastikken! Du kan da øve dig udenfor i det dejlige vejr!

  • Læg en kommentar