13 In Foreningsarbejde

“Og prisen går til …”

Nej – ingen Oskar Uddeling i fjernsynet til mig. Baghjulets generalforsamling stod for døren og jeg var lettere stresset, da jeg fløj ud af døren kl. 17.45 i aftes.

For os i bestyrelsen er perioden op til generalforsamlingen travl med budgetter og regnskabsafslutning og lignende kedelige ting. Og så er der kåringerne at tage sig af.

Vi har to priser i klubben. “Årets Pedaltramper” er en pokal som tildeles hvert år til et medlem, som har vist god klubånd og gjort en god indsats for klubben. I år skulle vi uddele pokalen for 20. gang. Kandidaten var indstillet, pokalen var graveret, jeg havde skrevet talen og indvilliget i at holde den (selv om jeg ikke kan tale i en forsamling!). Jeg havde også sikret mig, at modtageren nu også mødte op, ved at alliere mig med hans bror.

Den anden pris hedder “Aktivitetsprisen”. Den uddeles til medlemmer eller udvalg, som har gjort en særlig indsats – ikke hvert år, men ved særlige lejligheder, når der er en anledning. I år havde vi ingen kandidater, så den ville ikke blive tildelt nogen. Det aftalte vi ved seneste bestyrelsesmøde.

(Gjorde vi ikke? Set i bagspejlet sprang drengene i bestyrelsen egentlig hurtigt hen over “Aktivitetsprisen”!)

Kl. var henimod 20.30 da vi nåede til punkt 6: “Kåring af Årets Pedaltramper og Aktivitetsprisen”.

Arrrgggg!!! Fejl i programmet – Søren havde nok copy/pastet sidste års dagsorden uden at rette teksten til. Pinligt overfor medlemmerne at annoncere en pris, der ikke skal tildeles. Man skal da også være over de drenge hele tiden!

(Ikke engang der, fattede jeg mistanke!)

Jeg var SÅ tæt på at sige (da jeg rejste mig for at præsentere Pedaltramperen), at der altså kun var én pris i år – men pga. nervøsitet og for ikke at udlevere Sørens sjuskefejl, valgte jeg i sidste øjeblik at holde mig strengt til mit planlagte manuskript.

Jeg holdt talen og præsenterede “Årets Pedaltramper”. Stor applaus til fotografen Gert, overrækning af pokalen, håndtryk og fotografering.

Pyyyhhhh – mit punkt var overstået. Jeg kunne sætte mig ned. Mine knæ rystede let under mig (aftensmaden havde jeg ikke nået).

“Så har vi Aktivitetsprisen..:”, begyndte ordstyreren på min højre side. Åh nej, han var jo ikke orienteret om trykfejlen. Jeg trak ham i ærmet og sagde: “Nej Preben. Det er en fejl. Den pris uddeles ikke i år..:”

Så blev der helt stille i forsamlingen og i bestyrelsens panel, formanden rejste sig op og begyndte at tale:

“Der har mange medlemmer, der gør en stor indsats for vores cykelklub, men vi har ét medlem, der gør en indsats hver dag …”

Shit!!!!!!!

Så gik det op for mig – det var mig selv, er skulle have prisen. Drengene i bestyrelsen havde arbejdet bag om ryggen på mig!!

Jeg blev blussende varm i kinderne, mens Jan holdt en lang, laaaaaaang tale (synes jeg). Jeg hørte – hørte-ikke – hørte – hørte-ikke …. hvor er det ærgerligt jeg ikke kan huske, hvad han sagde! Men det var noget med de fire hjemmesider og klubbladet og mit bestyrelsesarbejde og indsatsen i dameudvalget og mit Sitecore undervisning ….

“…. og for det ikke skal være løgn, så sidder hun også i DCU Motions områdebestyrelse”.

Kaj smilede til mig fra sin plads i forsamlingen blandt de 65 fremmødte medlemmer.

Dernæst, mit navn. Så en stor applaus fra forsamlingen, overrækning af gaven og formandens håndtryk og fotografering.

Jeg er aldrig nogensinde i mit liv blevet så overrumplet. Ikke på noget tidspunkt havde jeg en kinamands mistanke om det her. Og det siger ikke så lidt – for jeg har stort set opdaget/lugtet lunten/luret/gættet alle større overraskelser, man har lavet for mig i mit liv – er altid lige kommet til at kigge ud af vinduet, netop som familien har stillet sig op for at bygge æresport til bryllup eller kobberbryllup, eller har gættet at der nok “var noget” med et surprise party til min 30-års fødselsdag og har måttet “fake” overraskelsens størrelse (for glad er jeg selvfølgelig altid blevet).

If you can’t make it, fake it.

Denne gang behøvede jeg ikke at fake noget som helst. Forbløffelsen var uddtalt – ikke mindst min egen forbløffelse over, ikke at have opsnust noget som helst.

For som Emilie sagde til mig, da vi hentede hende på vej hjem: “Hvor er du DUM mor! Selvfølgelig var det dig, der skulle have den pris! Du står jo foran den computer altid – hvis du da ikke er ude at cykle”.

Jeg er enten dum …. eller stresset …. eller ude af fokus ….

Under alle omstændigheder er jeg helt urimelig glad for den anerkendelse jeg fik i aftes!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Helle MA
  24. februar 2009 at

  Til lykke Helle, det er bare så fortjent.

  Desværre kunne jeg ikke se din reaktion derfra, hvor jeg sad. Men jeg kunne se, at du var brandhane-rød fra halsen og opefter, da du var oppe og stå til fotografering!

 • Reply
  Sjang
  24. februar 2009 at

  Tillykke Helle 🙂 Det lyder da også til at du i høj grad har fortjent den pris.

 • Reply
  Ria
  24. februar 2009 at

  Tillykke! Jeg er sikker på, det er velfortjent 🙂

 • Reply
  Pollyanna
  24. februar 2009 at

  Så meget for at være kontrolfreak? Stort tillykke – den må absolut være velfortjent.

 • Reply
  Bent
  24. februar 2009 at

  Et stort og velfortjent tillykke 🙂

 • Reply
  Frida
  24. februar 2009 at

  thihi, tillykke 🙂

 • Reply
  Catarina
  24. februar 2009 at

  Wauw! Stort tillykke herfra. Jeg er ikke i tvivl om at det er mere end velfortjent. 🙂

 • Reply
  Nanna Krarup
  24. februar 2009 at

  Hej Helle. Må jeg uden for talerækken også sige tillykke. Du er da bare sådan et “jern” som vi siger i Jylland. Knus Nanna

 • Reply
  Helle
  24. februar 2009 at

  Tak, skal I have. Tak, tak, tak 🙂

 • Reply
  Leo
  25. februar 2009 at

  Og se, nu kom der også et stykke på http://www.baghjulet.dk om dig. Det tog mig noget længere tid når du ikke hjælper til…

 • Reply
  Asger
  25. februar 2009 at

  Sikke en historie, wow !

 • Reply
  Helle
  25. februar 2009 at

  Flot Leo! Jeg takker – tak, tak 🙂

 • Reply
  Merete
  25. februar 2009 at

  Det er muligt at du både er dum, stresset og ude af fokus (dine egne ord)… jeg tror det nu næppe. Tillykke med prisen, godt gået 🙂

 • Læg en kommentar