0 Udgivet i Arbejdslivet

Om at arbejde og arbejde for sjov

Min forrige chef (som selv ejede den virksomhed, vi arbejde i) lavede engang et sjovt regnestykke.

Han have læst, hvor mange overarbejdstimer en funktionær hos AP Møller havde i gennemsnit.

Det timeantal (husker det ikke længere) gangede han ud med antallet af funktionærer, og fik derved det antal fuldtidsstillinger, som AP faktisk sparede, fordi de formåede at få funktionærer til at arbejde gratis. Og hvad der er sparet er som bekendt tjent.

Vi grinede af chefen. "Det kunne du li' hva'?". "Drøm videre!".

Men han var nu ikke så dum, ham AP.

Hvis JEG havde min egen virksomhed, så ville jeg se det som min første og fornemmeste opgave, at skabe et psykologisk jobindhold for medarbejderne, som ville få dem til at yde, og yde mest muligt. Ikke for min skyld – men for deres egen. Det må være enhver leders fornemmeste opgave, at få medarbejder til at lægge deres ressourcer fra 8.00 – 16.00 ….

"Jeg gør det her, fordi det er vildt spændende. Jeg glemmer tid og sted og tænker ikke i timer. Jeg er her fordi det er sjovt og udviklende. Jeg kunne ikke tænke mig, at være andre steder".

Nå, men jeg har ikke min egen virksomhed. Til gengæld er klokken mange og jeg skal ud af døren og på arbejde. Om kun 8 timer har jeg fri …

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar