0 In Mad

Om blodsukkerstabilisering og adfærdsproblemer

Det mest fantastiske ved den LCHF (Low Carb High Fat) kostplan jeg er på nu, er den blodsukkerstabilisering og mæthedsregulering man oplever og den kommer lige med det samme. Det er muligt kiloene ikke ligefrem rasler af mig (men så kan man så diskutere, om kilo der rasler af, er nogen sund og naturlig tilstand, for vores hårfine ur-menneskelige organisme – hvor mange kender én, der har tabt 10 kilo på 10 uger med DDV og taget 12 kilo på bagefter?).

På LCHF spiser man 3 måltider om dagen (ikke mere!), med en fedtprocent på 60-70%. Sundt naturligt fedt, fra fed frugt eller grønsager, mandler, smør, æg, fløde, kød, fisk eller mælkeprodukter. Blodsukkerstabilisering giver sig udslag i lang, stabil mæthedsfornemmelse, der betyder at man uden problemer kan gå fra kl. 06 til 12 og fra 12 til 18 uden sult, utilpashed og i godt humør. Jow – det kan man sørme. Jeg ville ikke have troet på det, hvis ikke jeg havde mærket det på egen krop.

Man kan arbejde, både fysisk og med hjernen og koncentrere sig, uden ubehag.

Man har ikke lyst til at slå nogen ihjel, bare fordi man er sulten!

Hvor mange kender nogen, der ændrer karaktertræk, når de er sultne? Jeg kender flere, mig selv inklusive.

Folk som bliver aggressive, utérlige, som sårer mennesker, der elsker dem, støder folk fra sig og siger usympatiske og grimme ting – bare fordi de er sultne.

”Henvendelser før spisetid på eget ansvar”!

Hvis man ændrer personlighedskarakter når man er sulten, så er man i sit blodsukkers vold. Hvis man er nødt til at undskylde det man sagde, da man var sulten, så er man i sit blodsukkers vold. Hvis man ikke kan tåle, at ens måltid forsinkes, uden at blive sur, tvær og aggressiv (eller tudevorn), så er man i sit blodsukkers vold.

Det er helt vildt at opleve, at sådan behøver det slet ikke at være! At voldsomme humørudsvingninger hen over døgnet, slet ikke er en naturlig ting, men noget vi påfører os selv og kan ændre.

Så kan man kalde det LCHF, ”Spis efter Glykæmisk Index”, Palæo, ”Omega 3 kuren – lev fedt bliv slank” – lige meget, det handler om det samme.

Efter 30 år på fedtfattige slankekure, oplever jeg at min krop slapper af og tror på, den får mad nok igen næste gang. Refleksmæssig (og fordi den ikke har tillid til min evne til, at holde den i live) samler den lidt til lager – men hvis jeg tør give processen tid regulerer kroppen sig derhen hvor min naturlige vægt er – uden lidelser.

Og uden adfærdsproblemer.

Man har ikke brug for at slå nogen ihjel!

Og hvis det så ender med, at min krops naturlige vægt ikke er sådan, som jeg troede den ville være – så er det sgu ikke en ny slankekur jeg har brug for, men en psykoterapeut!

Det er blevet tid til morgenmad. Hav en mæt og fredelig torsdag derude.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar