1 In Motionscykling

Op med kadencen

Jeg har besluttet mig for at købe en ny cykelcomputer. En med kadencemåler. For jeg træder for tunge gear.

Jeg ved det.

Folk siger det igen og igen til mig. Jeg har bare så svært ved at lægge den dårlige vane af mig. Tænker lidt over det ind imellem, men bedst som "musikken spiller" er den gal igen. Og for høje gear belaster knæ, lænd og ryg og giver smerter. Det er noget skidt.

Jeg fik den igen i går. Var af sted på træningstur med Anne Mette for første gang – hun træder også tunge gear. Det blev bemærket. Henrik siger, det er "et kvindefænomen".

"Træder JEG tunge gear?!", sagde Anne Mette. "Det er intet imod Helle!!".

Konen har ret.

Der var heller ikke meget medlidenhed fra "drengene", da jeg stod og vred mig lidt, over ondt i ryggen, inden vi skiltes efter turen. Det sagde bare, at de sandelig godt kunne forstå, jeg havde ondt i ryggen, med de gear jeg træder.

Så nu har jeg altså besluttet mig for at købe den her cykelcomputer med kadencemåler, så jeg kan kontrollere om min kadence er høj nok og dermed nedsætte belastning af ryg og knæ.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  conny
  21. maj 2006 at

  Jeg troede bare, det var en diskussion, husbonden og jeg havde. Efter mange års indoktrinering – og indkøb af en cykel med mere end 3 gear – er jeg begyndt at kunne se fidusen ved at køre i et lidt lavere gear. Ulempen er bare, at jeg føler mig fjollet ved at sidde og “julle” af sted – det ser “sejere” ud at træde laange seejee tråd (men det giver en øm krop – og total stilstand, hvis man ikke passer på).
  – og jeg cykler som sagt kun 9 km ad gangen (MAKS.), og er absolut ikke cykelfan. Så jeg kunne forestille mig, at du som supermotionist ville kunne få meget ud af den kadencetæller. Jeg skal følge dine input på bloggen.

 • Leave a Reply

  Read more:
  Kastede ikke af …

  Jeg var glad da jeg så, at Lady Merida havde været trukket ud af stald og var blevet motioneret, mens jeg brugte al min opmærksomhed på Cannondale på Mallorca. Jeg...

  Close