1 Udgivet i Motionscykelløb

Pressemeddelelse om 24-timers løbet

Eftermiddagen er gået med at skrive en pressemeddelelse om vores 24-timers løb, som køres om 3 uger.

Opgaven var nem, for jeg skrev den også sidste år – ingen af de aviser vi sendte den til, valgte dog at bringe den. For at mit slid ikke igen skal være helt igennem spildt, vil jeg bringe frugten af eftermiddagens skrivearbejde, her på HellesHyggeblog:

“Internationalt ryk ind i Middelfart,
når Baghjulets 24-timers løb skydes i gang

Middelfart oplever i weekenden den 7./8. juni et større ryk ind af langdistance motionscykelryttere fra nær og fjern, når Baghjulet for 5. år i træk skyder Danmarks eneste 24 timers landevejsløb i gang.

Melfar 24 Hour Cycling Challenge (som løbet hedder) har oplevet en støt fremgang de seneste år og deltagerantallet forventes igen i år at runde ca. 250 motionscykelryttere.

Løbet skydes i gang lørdag morgen kl. 10.00 fra Lillebæltshallerne, som er løbets base gennem hele det døgn, der cykles. Rytterne ledes i første omgang ud på en 58 km lang rute, som går fra Middelfart og via Båring, Brenderup og Harndrup mod Grønnemose, og derfra videre mod Ejby og Udby retur til Middelfart. Denne dagsrute kører rytterne så mange gange, som de nu har lyst og kræfter til. Når mørket bryder frem åbnes den 16 km lange natrute, som i lighed med de seneste 3 år går mod Strib tur-retur ad Strandvejen, som derfor natten igennem vil opleve et liv af selvlysende natcyklister, som kæmper mod sig selv og mod uret.

Sporten går nemlig, meget kort fortalt ud på, at cykle så meget den enkelte deltager kan, på de 24 timer. ”Vores slogan er ”Vi stiller 24 timer til rådighed for dig””, fortæller Kim Hansen, som er medarrangør af løbet. ”Det er nemlig helt og aldeles op til den enkelte deltager hvor meget der skal cykles og hvordan de 24 timer skal disponeres.

Vi oplever, at rytterne møder med meget forskelligt ambitionsniveau. Nogle ryttere cykler uafbrudt de 24 timer og forsøger at slå personlige rekorder på både 500 og 600 kilometer. For andre er det at runde 250 eller 350 kilometer målet”.

Start/mål området ved Lillebæltshallerne summer døgnet igennem af cykelaktivitet. Baghjulet har et halvt hundrede medhjælpere i sving døgnet igennem, for de mange gæster fra nær og fjern skal bespises og serviceres.

Baghjulets 24 timers løb blev sidste år optaget i den verdensomspændende organisation Ultra Marathon Cycling Association (UMCA) – en organisation af langdistance cykelløb verden over. 24 timers løbet er dermed blevet en del af The Ultramarathon World Cup og European Cup, som for World Cuppens vedkommende omfatter 15 langdistance motionscykelløb på 3 forskellige kontinenter. Dermed er Danmark og Middelfart for alvor sat på verdenskortet i internationale motionscykelkredse. Det fortæller Leo Jensen fra Baghjulet, som både er initiativtager, medarrangør og deltager. ”Sidste år oplevede vi desuden en stor interesse fra flere professionelle cykelryttere, som deltog i løbet for sportens og for træningens skyld”, fortæller Leo Jensen.

Løbsrekorden sidste år blev således slået af David Broo fra Norge og Allan Carlsen fra Danmark, som dengang cyklede for det tyske Team Alpgold. Begge de to cyklede 732,5 km på de 24 timer.

Melfar 24 Hour Cycling Challenge er et motionscykelløb og rytterne skal overholde alle gældende færdselsregler. Alligevel er 200 cyklister, der konstant pendler mellem Strib og Middelfart natten mellem lørdag og søndag i den første weekend i juni, nok en anelse flere end normalt. Arrangørerne fra Baghjulet håber på de lokales forståelse og opbakning overfor gæsterne og opfordrer alle der kommer forbi til at give rytterne lidt venlig opbakning med på vejen.”

Sådan – fææærdig. Nu vil jeg gå i krig med aftensmaden. Vi spiser tidligt i dag. Emilie skal køres retur til efterskolen.

Andre blogindlæg

1 Comment

  • Svar
    kom så igang
    21. maj 2008 at

    Det må sjov, at se når 200 cyklister køre i mørket og man kan se alle lyse fra lygterne.
    Ærligt at det allerede er den 27, 28 Maj jeg skal på besøg Gamborg, eller kunne det jo være sjov at se løbet

  • Læg en kommentar