0 Udgivet i Det gør mig glad/ Hygge

Rundtur i det sydfynske

Den første sommerdag i det herrens år 2019 var blæsende, men lun. Jeg tilbragte den på Sightseeing i det Sydfynske Ø-hav med gamle skoleveninder.

Først Brunch og snak og så af sted på en nøje planlagt venindetur. Første stop var Thurø hvor dagen startede med en god vandretur ud til Thurø Rev. Her blev vi blæst godt igennem på vindsiden af øen. Nogen gjorde akæologiske fund.

Selv blev jeg godt udfordret, da jeg skulle klatre over et elektrisk hegn og ind til nogle dyr (!).

Fra Thurø Rev havde vi udsigt til det næste stop, som skulle blive Bregninge Kirke på Tåsinge, hvorfra der ville være en fantastisk udsigt fra Kirketårnet, som vi kunne se derude i horisonten.

Turen derover gik ad listige omveje med lokalguide. I Bregninge Kirke besteg vi den smalle, smalle trappe op til tårnet. På vej derop kunne vi kigge ud af de små vinduer og se Thurø Rev, som vi stod på før.

Og udsigten fra Kirketårnet var virkelig bjergtagende.

Fra Bregninge Kirke, hvor vi gav os god til at nyde udsigten, var der stop forbi Valdemar Slot og 2 bemærkelsesværdige gamle træer. Gamle træer er SÅ fascinerende.

Først Ambrosius egen, som blev plantet for 400 år siden og havde en stamme på 7,3 meter i diameter. Imponerende! Tænk hvad sådan et gammelt træ ville kunne fortælle!

Dernæst besøgte vi Mammuttræet, som er en botanisk sjældenhed i Danmark. Det gigantiske træ er det største træ, jeg nogensinde har set!

Det er næsten svært at vise billeder af det store træ – den slags oplevelser kan ikke tages med hjem på et foto.

Vi fik fortalt, at træet er plantet af en af de søfarende der boede dernede. Jeg ved ikke hvor gammel det er. Det kan blive 85 meter højt.

Så picnicstop ved Svendborg-sund i en lille krog med læ. Kurven med lækkerier blev pakket ud og snakken gik, tiden løb – vi havde ikke noget hastværk. Det er den 1. juni og sommeraftnen var lys.

Sidste sightseeing stop var Egebjerg Mølle, hvor vi så udstillingen om Sydfyn istids- og kulturlandskab i Naturrummet. Og fra udsigten i Møllens top kunne vi kigge ud til de steder, vi lige havde besøgt, f.eks. kirketårnet, hvorfra vi nød udsigten før frokosten.

Kaffepausen tog vi i en sol-plet bag Møllen og kl. var hen ad 19 inden turen gik hjem til udgangspunktet. Her spiste vi en sommerlig aftenmenu og sluttede dagen af med et glas rosévin.

Jeg landede hjemme i Middelfart kl. 23.30 og gluggerne var ikke længe om at falde i, efter en lang, dejlig – dejlig langsom – dag i den sydsfynske friske luft.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar