0 In Litteratur & Læsestof

Så blev man SÅ klog

Hen over morgenkaffen læser jeg om naturkatastrofen på Filipinerne og som sædvandlig får jeg ny viden fra min avis.

tyfonen

Jeg læser f.eks. er der bor 7.700 Filipinere i Danmark og at det er 75% flere end for bare 5 år siden.

Jeg læser også, at langt de fleste Filipinere, kommer til Danmark som au-pair piger eller via ægtefællesammenføring (så det er altså kvinder, der kommer? Ja så …).

Jeg læser, at Filipinere er den næststørste gruppe af ægteskabssammenførte kvinder i Danmark – kun overgået af thaier!

Ok?!

Og her gik jeg og troede at den ægteskabssammenføring, Danmark har lovgivet omkring, var tyrkere eller andre muslimer, der var nede for at blive tvangsgift med en kusine, hjemme fra landsbyen, for at tage hen med op til det danske velfærdssamfund – og så er det i virkeligheden danske mænd, der importerer en Filipinsk (eller Thailandsk) kone!

SÅ blev man SÅ klog, på en mandag morgen i november.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar