0 In Håndarbejde

Så’ der morgenmad

Så’ der morgenmad. Bordet er dækket med blødkogte æg, der holder sig varme under Moster Lises mere end 40 år gamle hjemmestrikkede æggevarmere (der har fået morgenhår med tiden).

Nu venter jeg bare på, at Kaj vågner og står op og spiser sammen med mig – og han får lov at sove så længe han vil. Det er nemlig søndag og på søndage er det godt at få lov at sove.

Jeg slog ventetiden ihjel med at bage banan-boller à-la hvad Helles køleskab indeholdt (#opskriftudvikler). Spændende hvordan de smager?

Historien bag mine æggevarmere, som jeg hygger mig med hver gang jeg sætter dem frem er, at min moster strikkede dem i begyndelsen af 1970’erne dengang hun bare var en stor teenagepige. Min moster er nemlig kun 6 år ældre end mig og er derfor mere jævnaldrene med mig (hendes niece), end hun er med min mor (hendes storesøster).

Min moster er Illustrator og jeg synes faktisk ansigtsudtrykket i den strikkede æggevarmer her, ligner hendes karakteristiske streg fuldstændig.

Æggevarmerne har fulgt mig gennem det meste af min barndom. Engang var der mange forskellige (en til hvert familiemedlem), men kun 3 af dem lever endnu. På en af dem står der “Far”. Det var oprindeligt min fars. I vores hjem blev det til Kajs (som forresten først for nyligt er begyndt at sætte pris på blødkogt æg til morgenmad).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read more:
Venter nattegæst

Indrømmet - der har været aftner og nætter her i min græsenketilværelse, hvor jeg har ligget under dynen og lyttet efter lyde. Gysende. Tænk nu hvis der blev indbrud (vi...

Close