5 In Bolig og hjem

Så skal der handles …

Ser til min forundring, at min (snart) 9 år gamle blog her slet ikke har været vedligeholdt i næsten 4 uger! Det er første gang i dens lange levetid, den har ligget stille SÅ længe – og det skyldes nok, at jeg har haft så travlt, så travt IRL (som man siger), at jeg slet ikke har haft tid til at blogge.

Sagen er nemlig den, at Kaj og jeg efter mange års snak …. meget snak. Snak-og-snak-og-snak … endelig har besluttet os for at handle. Efter 20 år her på matriklen er huset sat til salg – det er ikke her vi skal være de næste 20 år.

Og så er der pludselig en masse, man skal hen og tage stilling til. F.eks. skal man finde en ejendomsmægler.

Det har været en mærkelig proces, at se sit eget hjem som en handelværdi. Vi indhentede 3 (ret enslydende) tilbud og valgte alligevel den ejendomsmægler, vi købte huset af for 20 år siden. Godt nok, er han ansat i et nyt firma nu, men som Kaj sagde. “Nu da du prakkede os huset på for 20 år siden, skal du få lov til at skaffe os af med det igen”.

huskob

Alle de gamle papirer bliver fundet frem, vi finder guldnede udklip fra Melfar Posten og får en masse gode grin. 2. november 1994: ” … smukt anlagt have, der er en fryd for øjet..”

OH MY FUCKING GOD!!! HAVEN?!

Fotografen kommer på tirsdag! Træerne vi fældede sidste år, ligger hvor de faldt, den “47 kvadratmeter store garage” bugner af lige så mange kvadratmeter ROD – hold nu op, vi får travlt. Der skal ringes efter murer og glarmester og havemand …

Mens jeg er på arbejde, ringer jeg til Ronnie og Gitte fra Haveservice. De er forlængst booket til 1. marts og nu må jeg presse dem lidt. “Tag det roligt, Helle“, griner de. “Vi står faktisk ude i din have. Vi er i fuld gang”.

Og HOLD NU OP en have, vi kom hjem til. Jeg er grædefærdig af taknemmelighed og kan et øjeblik slet ikke finde ud af, om jeg har lyst til at græde, fordi Ronnie og Gitte har knoklet sådan for mig eller om det i virkeligheden er fordi, jeg er ved at sælge mine børns barndomshjem? Måske er det OK at græde lidt over begge dele.

hussalg

Og midt i al travlheden, visualiserer jeg mig selv og Kaj et nyt sted hen. For hvor i al verden skal VI være henne, hvis huset pludselig bliver solgt?

Jeg ser os sidde på terrassen i et nyt hus. Solen skinner, vi har lækker mad på grillen. Vi er omgivet af vores frimærke-lille og overskuelige have. Der skal være højt til himlen og ro og frisk luft. Vi kan strække blikket og trække vejret. Min hængesofa skal være der, så jeg kan kaste mig i den og tage en gyngetur, efter en dejlig sommercykeltur, mens Kaj står i sit (lille, men uundværlige!) cykelværksted og pudser på sit kæreste eje. For vi har masser af tid til cykelture og der er ingen haveprojekter, der rusker i diskulprolapserne og danner grobund for diskussioner, dårlig samvittighed og “vi skal have gjort .. dit-og-dat”. Og mine voksne børn skal kunne komme og besøge mig og her skal være fred og idyl og ikke nogen renoveringsprojekter, der hænger tungt over hovedet på os.

Jeg skal kunne blive gammel der og jeg skal “kunne sidde på en bænk og se solen gå ned over havet ..” 🙂

Ja, ja, drøm bare videre fru Stougård. Lige nu det bare en lille smule stressende og jeg er SÅ meget ude af min comfort zone og iøvrigt må jeg straks må løbe igen. Jeg skal gøre rent og sætte friske blomster frem og bære skrald ud og fjerne KALK i min brusekabine.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Trine
  14. marts 2015 at

  Velkommen i klubben Helle 🙂

 • Reply
  Helle
  14. marts 2015 at

  Sælger du også hus? Er det et man skal købe … eller er din have også for stor :-/

 • Reply
  Trine
  15. marts 2015 at

  Ja vores er også til salg…

  Tror både hus og især haven er for stor til jer omend det meste er græs.

  Tilgengæld tror jeg nok at vi ville være interesseret i jeres – hvis altså lige vores var solgt :-/

 • Reply
  LoneFL
  16. marts 2015 at

  Tillykke med beslutningen! Vi har lige været der. Vi har solgt en stor villa med kæmpe have og overtager et dejligt rækkehus i Strib 1. maj! Ligesom dig glæder jeg mig til at sidde på terrassen med god samvittighed.

 • Reply
  Helle
  21. marts 2015 at

  @trine – du skal være velkommen til at komme og kigge. Huset kommer på nettet i løbet af få dage – fotografen var forbi forleden. Og @lonefl – rækkehus? Aaaj, det er sådan noget med en lille dejlig overskueligt have? Sådan et må vi også finde os 🙂

 • Læg en kommentar