0 In Kraveben

Hvad man kommer til at tænke på

Det er de mærkeligst ting, man kommer til at tænke på sådan en nytårsmorgen. Jeg kom til at tænke på nytårsaften 1989.

Nikoline var 5½ måned gammel og jeg var få dage forinden begyndt på arbejde efter endt barselsorlov. Kaj og jeg holdt en stille nytårsaften hjemme i lejligheden.

Da klokken blev 12, gik Kaj ned på gaden, for at se lidt på fyrværkeriet. Her mødte han nogle af naboerne, som inviterede ham ind på en øl.

Jeg gik i seng. Nikoline sov sødt i sin vugge.

Henad kl. 3 kom Kaj hjem. Han havde fået mere end én øl, nede hos naboen!

Først forsøgte han at gå i seng, men her havde han ikke ligget ret længe, før han måtte ud og ”tale i den store hvide telefon”. Det skulle gå stærkt, så han slog soveværelsesdøren op med sådan en kraft, at dørhåndtaget splintredes mod den gamle radiator bag døren. BANGG!

Nytårsmorgen stod Nikoline og jeg tidligt op og da jeg kunne få kontakt til Kaj foreslog jeg:

”Skal vi ikke møblere hele lejligheden om?” !!!

Mærkelig nok sagde Kaj ja, så vi gik i gang med projektet. Flyttede dobbeltseng, skabe og hylder. Indrettede det lille kammer (som før havde været soveværelse) til et børneværelse til Nikoline.

Og så skete der noget fantastisk, den nytårsdag 1990.

”Se. Prøv at se!”, sagde Kaj pludselig. Og vi stod mussestille bag ved lille Nikoline, som lå på gulvet, på maven, mens hun pludselig rejste sig op på knæene og stod sådan – på hænder og knæ – og dinglede vaklende frem og tilbage. Bare lidt – inden hun med en bump lod sig dumpe ned på maven igen.

Det var hendes første forsøg på et kravletag. fantastisk!

Sært, hvad man kommer til at tænke på.

Jeg kryber sammen på sofaen med mit slumretæppe. Jeg skænker mere kaffe og læser ”Det Hemmelige Løb”. Jeg er nået til 2003 og Tyler Hamilton fortæller hvordan det var, da han kørte Touren med et brækket kraveben. Av for satan!! Jeg kan næsten ikke holde ud at læse de sider.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read more:
Årsmøde i DCU

Jeg mødte i Vejen Idrætscenter kl. 10 - Årsmødet i Danmarks Cykel Unions motionsafdelingen skulle overståes ... Og jeg modtog genvalg ;-)

Close