0 Udgivet i Uddannelse

Seminardag overstået

Så blev min seminardag på mit fjernundervisningsstudie i Retorik overstået.

Meget, meget mærkelig fornemmelse, at være tilbage på Odense Universitet (som det hed dengang), hvor jeg sidste gang satte mine ben for 26 år siden.

sdu

Jeg troede måske nogle minder, ville poppe op, når jeg trådte ind derude. At nogle ansigter jeg havde glemt, kom frem? Minder, fremkaldt af lyde, lygte eller ting jeg så derude? Sådan har jeg det nemlig ofte.

Første gang jeg var tilbage på Gymnasiet, siden jeg selv gik der i begyndelsen af 80’erne, var da mine egne døtre blev elever der. Minder MYLDREDE frem i hovedet på mig, da jeg var tilbage i gangene. Minder om kammerater, oplevelser, fællesarrangementer med teater, foredrag, musik, undervisning, lærere – altmuligt, jeg ikke havde tænkt på i årtier.

Der skete ingenting i dag.

No nothing.

Ikke en snus, dukkede op i min erindring om de år jeg tilbragte der. Det var som et sted, jeg aldrig havde været før.

Meget mærkelig fornemmelse.

Men måske symptomatisk? Jeg var LED og KED af de år, jeg studerede der. Det er nogle af de dårligste i mit liv – og mit liv er ellers (heldigvis!) ikke præget af dårlige år. Straks jeg forlod stedet, for 26. år siden, gik jeg i gang med at ryste årene af mig.

Det er åbenbart lykkedes mig godt.

Man bliver så klog med alderen, så i dag har jeg alle mulige gode idéer til, hvad jeg skulle have gjort DENGANG, for at studietiden var blevet bedre (dengang anede jeg ikke, hvad jeg skulle stille op). Jeg kunne f.eks. have valgt, at studere noget andet.

Siden dengang, har jeg studeret tonsvis af andet og gjort det med glæde.

Det blev en GOD seminardag og med kun 4 studerende, er der virkelig tale om intensiv undervisning. Det skal nok blive godt. Jeg synes ellers fjernundervisning er svært. Jeg mangler kontakten til undervisere og medstuderende og det virker kaotisk på mig. Nu har jeg fornyet tro på, jeg nok skal få min eksamen med hjem om nogle måneder.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar