0 In Litteratur & Læsestof

“Ser du månen, Daniel”

Pyyyh – det blev en delvis søvnløs nat.

Jeg læste til over midnat og vågnede meget tidligt, for at læse videre i “Ser du månen, Daniel”, historien om den danske fotograf, der blev holdt fanget i 398 dage af Islamisk Stat, inden han blev løsladt mod en løsesum på 9 millioner kr,, rejst af hans egen familie.

serdumaanendaniel

Og jeg må indrømme, at havde jeg vidst hvad jeg ville få at læse, var jeg måske slet ikke begyndt. Er der én ting i hele verden, jeg ikke kan klare at forholde mig til – en til, der er så rædselsvækkende, at jeg er nødt til at fortrænge, at det findes i verden overhovedet – så er det tortur!

Og Daniel blev tortureret …

Da jeg havde vendt første blad i bogen, var der ingen vej tilbage. Jeg måtte læse – med hamrende hjerte og svedende håndflader.

Daniel er født samme år som mit eget barn og jeg identificerer mig med hans forældre og kan slet ikke forestille mig, hvilket helvede de – lige som deres søn – er gået igennem …

Pyhhh – barsk læsning. Jeg trænger til en lægeroman, oven på den her.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read more:
Muddermaske og grus mellem tænderne

I nat har jeg sovet så tung som en sten og vågnede med ansigtshud så blød som en barnenumse ... hvilket må tilskrives den muddermaske jeg lagde i aftes, mellem...

Close