2 In Dengang mor var "dreng"

Sidste time – 3.5.1984

I dag for 36 år siden var jeg en glad gymnasiepige. Det kan jeg se i min lektiebog fra dengang, som jeg stadigvæk har.

3/5 var sidste skoledag og jeg tegnede flag!

I dagene op til torsdag, den 3. maj 1984 havde jeg talt ned. Nedtællingen var noteret med timer i marginen og jeg skrev “Sidste biotime, sidste samf. time, sidste franske time, sidste engelsk time” osv. osv.

Gymnasietiden lakkede mod enden. Det ringede ud til aller, aller sidste time.

Nu fik vi læseferie. Første mundtlige eksamen var Samfundsfag, 24/5.

Der skulle være fest om aftenen og jeg kan se, at jeg havde fået tildelt en frivillig opgave med opstilling af borde (sammen med Sanne).

Lørdagsaktivitet: Aladdin. (Lokale Middelfartere på min alder vil kunne huske, at sådan hed byens eneste discotek dengang).

Da jeg gik i 3g hed min kæreste også Kaj 😉 og han var rejsemontør og når han kom hjem fra job, var gymnasiepigens kalender fuld af røde hjerter.

Og jeg babysad for David og huskede at skrive ham ind i kalenderen, så jeg ikke glemte at hente ham i børnehaven (I dag er David arkitekt og lige fyldt 40 år).

Andre sjove ting, jeg kan læse i 3g’erens lektiebog?

I ugen op til læseferien, havde vi lektier i “Helene et le bonheur”, Økopolitikker, Soc. demokratiet >< Venstre, Fasten og Livet (poesi & prosa) samt tysk udenrigspolitik (s. 34-40).

Nyttige noter i lektiebogen:
SNU = Statens Nedrustningspolitiske Udvalg
Europaparlamentes Presse & Informationstjeneste tlf. 01-143377
Faste bustider Strib-Middelfart-Strib 0:2 og 0:32

Jeg kan også læse denne (vist ret private!) note:
Antal fritimer i skoleåret: 39
Antal pjæktimer: 29 (!)
Antal sygedage: 20 (det var i 3g jeg blev syg af en cyste på højre æggeleder, lå indlagt på Middelfart Sygehus i 10 dage og blev opereret for første gange i mit liv)

Hvor jeg dog tænker, på alle de store skolebørn og gymnasieelever, der får sat skår i sidste-skoledagsglæden i denne tid. Får de overhovedet nogen fest? Eller nogen sidste skoledag? Nogen studenterkørsel?

Folkeskolens afgangseksamner er i hvert fald aflyst (og erstattet af en årskarakter). Og hvor fedt er det overhovedet at få LÆSEFERIE når man har læst hjemme i månedsvis 🙁

Hvor ER det dog synd for dem.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Pernille
  3. maj 2020 at

  Jeg har en søn der går i 9. klasse. De får ikke læseferie men bare fortsat (virtuel) undervisning. Det er SÅ synd for dem!

 • Reply
  Helle Stougård
  4. maj 2020 at

  Ja, det kan bare ikke gøres om … 🙁

 • Leave a Reply

  Read more:
  Værtindegaven i hus

  Søndag eftermiddag. Årets 2. sidste dag. Kaj meldte sig frivilligt til at køre Emilie hjem til Århus (hvor hun skal fejre nytåret sammen med veninderne) og det selvom hun stod...

  Close