0 Udgivet i Sikker på cykel?

Sikker til cykels

Siden jeg fik min første racercykel i år 2000, har jeg 73 gange stillet op til et motionscykelløb med startnummer og chip og tidtagning. Jeg er erfaren! Jeg har set og oplevet meget – også uskøn kørsel og farlige situationer.

Indimellem har jeg været flov, nogle gange har jeg været bange andre gange har jeg bare undret mig. Jeg har ikke altid været stolt, når resultatlisten kom ud.

I aftes til Baghjulets generalforsamlingen kom temaet sikkerhed til motionscykelløb op under eventuelt. Da vores Tour de Vestfyn hører til som ét af landets 15 største løb, er vores klub blevet inviteret med til et møde hos DGI og DCU om sikkerhed til motionscykelløb – vores formand fortalte om os det.

Vi skal tænke over vores adfærd, sagde han. Der er nedskrevet et fælles manifest. Vi skal også som klub overveje, om vi ansporer til race, eller om vi egentlig lever op til det vi er – en motionscykelklub, sagde han. F.eks. har vi gennem 30 år (der er jubilæum i år) finpudset og udviklet på Tour de Vestfyn med elektronisk tidtagning, Race Marshalls og trafik-vagter der holder trafikken tilbage – men sender det egentlig ikke signaler om, at race er i orden?

Vi fik en god debat.

I morgens fik jeg så en besked fra en af mine klubkammerater, der synes vi skulle tage imod kritikken fra forsamlingen, og fjerne alle billeder fra hjemmeside og Facebook, med “uheldige” situationer.

God nok idé – men jeg kom til at kigge på de billeder jeg tog til Tour de Vestfyn sidste år. HOLD OP, hvor er der mange “uheldige” billeder.

Billeder af store grupper, der fylder det hele.

Billeder af folk, der kører for mange ved siden af hinanden …

Billeder af cyklister, der fylder hele vejen.

What a bloody, rodden photographer I am. Alle mine cykelbilleder er politisk ukorrekte og lige lukt til skrældespanden. Arrrrggghhhh!!! Det’ da ærgerligt. Alt den gode spildte tid.

I øvrigt brændte ét spørgsmål på mine læber i går aftes til generalforsamlingen, men jeg turde ikke være hende der stillede det, nemlig: “Ville vi turde – som klub – ville vi TURDE at være den motionscykelklub der AFSKAFFEDE elektronisk tidtagning til vores Tour de Vestfyn, med henvisning til, at det ansporer til race og farlige situationer. Ville vi turde? Eller ville vi være bange for at miste deltagere og der med indtægt”.

Det ville dælme være sejt, hvis vi turde. Men jeg turde ikke spørge ud i forsamlingen, om vi turde …

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar