3 Udgivet i Litteratur & Læsestof

“Skandalen om Nordisk Fjer”

For et par dage siden talte jeg i telefon med en bekendt, som jeg har kendt i flere år gennem cykelklubben. Vi snik-snakkede og ad omveje opdagede vi, at vi begge to havde en fortid i den samme virksomhed: Nordisk Fjer.

Han, før skandalen. Jeg, få år efter.

Jeg kan stadigvæk huske hvor jeg var, da jeg hørte i radioen, at direktøren for Nordisk Fjer havde begået selvmord. Jeg var på vej hjem fra arbejde og jeg holdt tilbage for den jernbanebom ude i Højby, hvor en 11 årig dreng blev kørt ned af toget, her i december.

Min bekendte og jeg kom til at snakke om Nordisk Fjer og alt det der var foregået og vi kom til at snakke om bogen ”Skandalen om Nordisk Fjer” af Henrik Dørge og Morten W. Langer, som vi selvfølgelig begge to havde læst.

Nu fik jeg lyst til at læse den igen.

Det er jeg nu gået i gang med, og det sjove er, at jeg har en helt anden oplevelse nu, end jeg havde da jeg læste bogen ca. 14 dage før jeg skulle tiltræde et job i virksomheden. Dengang fandt jeg ikke bogen det fjerneste morsom.

Det gør jeg i dag!

Jeg skrupgriner. Morer mig, så jeg indimellem går tilbage og læser det samme afsnit én gang til.

Al den ”Javel, hr. direktør Varnæs” – tænk at det fik lov til at finde sted helt op i 90’erne. Det’ god humor!

”Johannes Petersen og Inga Rasmussen bruger således en masse energi på at styre koncernens chefer på det personlige og psykologiske plan.
Årsagen er simpelthen den, at Johannes Petersen hurtigt føler sig truet af dygtige medarbejdere på vej frem. Men med sin enevældige ledelses-strategi kan han umuligt bevare overblikket i den stærkt ekspanderende og verdensomspændende dyne-koncern”.

Alle de dyre bestyrelsesmedlemmer, bankdirektører og forretningsfolk, der lod sig trække rundt ved næsen. Det er da en god historie. Det kunne der da komme en hel god ”Matador” serie ud af, hvis der var nogen, der gad filmatisere den.

Nå – nu må jeg lægge bogen til side. Jeg har ikke tid til at læse mere. Større udfordringer venter. Jeg skal fint i byen i aften og jeg har en temmelig dårlig hår dag!

Andre blogindlæg

3 Kommentarer

 • Svar
  Rikke Nielsen
  18. oktober 2012 at

  Hej Helle ;o)

  Ja, vi kender ikke hinanden, men jeg er MEGET interesseret i bogen om Nordisk fjer.
  Min far var chauffør for Johannes Petersen og han havde (min far altså) bogen, men lånte den desværre ud til en han ikke husker og har derfor aldrig fået den igen.
  Jeg har søgt højt og lavt og været i foskellige antikvariater uden held.
  Måske du ed hvor jeg kan finde den henne ???

  Med venlig hilsen

  Rikke Nielsen

 • Svar
  Helle
  19. oktober 2012 at

  Jeg lånte den på Middelfart bibliotek – du kan søge den på http://www.bibliotek.dk

 • Læg en kommentar