3 Udgivet i Ferie

Sms fra en ven

Sms fra en ven på vej på storbyferie med “dine, mine og vores”:

“Hej Helle, sidder i Kastrup Lufthavn. Foreløbigt er der 4 timers ventetid. Kærestens søn er kropumulig! Jeg holder det ikke ud i en hel uge!!!”

Det fik mig til at tænke tilbage på ferierne da børnene var helt små. Sommeren 1994 står særligt klart for mig.

Det var den sommer jeg afsluttede mit årsvikariat på Nordisk Kelloggs (pengene var små), pigerne var 3 og 5 og der var hedebølge over Danmark.

Ferien skulle holdes hjemme og det var let dengang.

Små børn stiller ikke mange krav. Ferie betød at mor og far havde fri og var hjemme, ingen skulle af sted på arbejde eller i børnehave. Vi vågnede hver morgen uden vækkeur og med 2 børn i sengen mellem os – de sloges og grinede, lavede ballade og var sjove.

Det var lange dage på stranden på Klinten i Faaborg, hvor vi kendte alle. Varme aftner i haven med grillmad og bål og tid til 10 godnathistorier (ingen skulle tidligt op i morgen).

Oceaner af tid.

Det var dengang ferier ikke behøvede at koste noget og hvor vi ikke behøvede at flytte os ret meget, for at holde fri. En cykeltur til Dyreborg strand, med børnene i stolene bag på cyklerne, var en rejse i sig selv og ungerne elskede det.

Så let slipper vi ikke mere.

*suk*

Andre blogindlæg

3 Kommentarer

 • Svar
  Lene
  3. juli 2007 at

  det her indlæg burde alle med mindre børn læse, for i dag farter folk afsted så snart de har ferie, der skal ske så meget, og de glemmer helt at slappe af og være til stede.

 • Svar
  Farmer
  3. juli 2007 at

  Tilslutter mig Lenes kommentar.
  Og så det med lufthavne og ventetider.
  Jeg har haft en del rejsedage i årenes løb, og jeg har gang på gang tænkt på, hvor børnefjendske lufthavnsterminaler er.
  Jeg kan lige følge din gode vens åndelige tilstand.
  Det kræver lang tids indlæring for børn at evne denne indtræden i en dvaletilstand, som er nødvendig for at udholde ventetiden.

 • Svar
  Susan
  3. juli 2007 at

  Lufthavne er rigtig nok boernefjendske som udgangspunkt.
  Men lufthavne er ogsaa et perfekt sted til hoejtlaesning, til at tegne, til at spille spil, til at putte og snakke og bare have tid fordi man ikke kan andet end bare vaere der lige nu. Det har jeg laert de sidste 3 aar hvor vi rejser meget mere end vi nogensinde har gjort foer, bl.a. fordi vi jo gerne vil hjem til familien paa ferie.
  Foer det havde vi ferier som Helle beskriver i sommerhus paa Anholt hvor dagens stoerste udfordring var hvem der skulle til havnen efter fisk og dernaest hvilken strand vi skulle cykle til 🙂

 • Læg en kommentar