0 Udgivet i Litteratur & Læsestof

Sommerferielæsning

Så hvad fik jeg læst i sommerferien 2022?

Som papirsbog: “Hvis barn …” af Anne Marie Løn.

Bianca er en ung medicinstuderende, der rejser på praktikophold i Afrika med bagagen fuld af en smertefuld fortid, præget af opvæksten i det indremissionske hjem i Vestjylland. I maven vokser et barn, som hun kæmper med at fortrænge eksistensen.

Ikke den store oplevelse. Et plot med masser at potentiale men desværre med endnu flere åbne ender.

Også som papirsbog: Et portræt af skuespilleren Kirsten Walther. Den har jeg allerede glemt. Begge bøger fik jeg af min mor, som har dem fra et loppemarked.

Som e-bog har jeg læst “Løgnens Lysthave” af Eileen Goudge – en slægtsroman, hvis handling strækker sig fra 1943 op til 1989. Sylvie Rosenthal, lykkeligt gift med en betydeligt ældre bankdirektør, har haft en affære med Nikos, familiens cypriotiske havemand. Sylvie bliver gravid og føder en mørklødet pige, Rose, som det lykkes hende at forbytte med lyse Rachel under en brand på hospitalet, inden Gerald når at se barnet (ret urealistisk). De 2 piger vokser op i forskellige miljøer, men i slutningen af 1960’erne krydses deres veje ved skæbnens lunefulde spil. En god bog og hurtigt læst. MEN – e-bøger går ikke for mig.

Hvorfor e-bøger ikke går for mig

Når man sætter sig ned med en papirsbog, udstråler man ro, afslapning, fordybelse. Man sidder og “udvider sit intellekt” og gør sig klogere på noget – litteraturen, verden …

Men når man sidder og læser en e-bog på sin telefon, så “sidder man og glor ned i sin telefon hele dagen” (citat Kaj) og det sender nogle forkerte, misforståede og negative signaler. Og jeg læser på min telefon, ikke på en tablet, for jeg synes en tablet er tung og uhandig at sidde med. Jeg kommer aldrig til at bruge de tablets jeg køber, jeg ender med at forære dem til Kaj, som slider dem op.

Derfor: Af hensyn til omverdenens accept af, hvad man sidder og foretager sig, er det et klogere valg for mig at sidder med en gammeldags trykt papirsbog. Så er folk ikke i tvivl om, at man sidder og læser en bog.

Og sådan en har jeg gang i nu.

Hanne-Vibeke Holsts portræt af sin far, Romanen “Knud den store”.

Her er der læsestof nok til resten af ferien og jeg ser så klog, så klog og nyttig beskæftiget ud, når jeg sidder på terrassen med den tykke bog.

Jeg håber solen bryder frem i løbet af denne onsdag. For i dag ankommer mine nye lounge-havemøbler og jeg har besluttet mig for at bruge hele dagen på, at restituere efter den 110 km gravel cykeltur i går.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar