2 In På skrump

Stærk læsning, for en gammel rotte

På vej ud af Føtex i går eftermiddags, røg Jane Faerbers seneste bog ”Mæt & Slank med LCHF” ned i indkøbsvognen.

Bogen var læst, inden jeg gik i seng om aftenen og jeg er FULD af skepsis!

Kan det virkelig være rigtigt, at man kan ødelægge sin forbrænding og sin naturlige vægt- og mæthedsregulering efter 36 år (jeg startede, da jeg var 13, hvor min mor hjalp mig på ”Jakobsens Slankekur”) på fedt- og kaloriereducerede slankekure??

Kan man virkelig hormonregulere sin krop, til at brænde fedt i stedet for kulhydrat?!

maetogslanklchf

På side 45 står der: ”En normalvægtig kvinde med en fedtprocent på 25% … (min er 27) … har for 110.000 kalorier fedt på kroppen” – HVORFOR HELVEDE GÅR MAN SÅ ”SUKKERKOLD” PÅ EN CYKELTUR EFTER 2 TIMER???? Man burde jo have masser af ”benzin” på??

Det er så fordi, ens krop ikke bruger fedtet som brændstof – men derimod glykogenet (kulhydratet) og det har man kun 2000 kalorier af, i kroppen – svarende til en 3 timers cykeltur med bakker, i jævn fart.

For en kvinde som mig – 49 år – der har været på slankekur siden jeg var 13 og KUN er blevet tykkere siden da. Som går DØD pga. HUNGER en uge inde i slankekuren (på 1200, 1400 eller 1800 kalorier) og som ikke taber sig en skid selvom alle energiregnskaber fortæller mig, at jeg burde??

Det er nemlig verdens nemmeste regnestykke ..?! En kalorie er en kalorie?

Jeg har skyllet mit kød, ligesom Anne Larsen gjorde, midt i 90’erne og ædt mad med lav fedtenergiprocent lige som Susan Powter. Jeg har sultet i årtier og bebrejdet mig selv min dårlige karakterstyrke!

Jeg har været på DDV og på Weight Watchers og jeg lærte – da min farbror faldt død om med et hjertestop som 39 årig – at ÆG er noget man DØR af pga. kolesterolet …

Pyyhhh… Det her, det er grænseoverskridende for en gammel rotte i slankekurs-branchen.

Jeg æder alligevel en omelet mere (med skinke og ost og avokado og tomat) og gør mig klar til en formiddag med MTB-O …

PS. Jeg tænker på et lille barn. INTET kan få et lille barn til at spise de sidste 3 skefulde babymos, hvis det er mæt NU. Det er hertil-og-ikke-længere … hvad skete der med DEN appetitregulering vi allesammen må have haft engang?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Moster Tulle
  19. februar 2014 at

  Jeg fatter heller ikke begrebet og nægter simpelthen at tro (eller forstå) at det kan være sundt. Jeg er hoppet på 5:2 kuren og kan varmt anbefale den – den er nem og ligetil og så har jeg faktisk tabt mig mere på den end på de vanlige “salat-kure”

 • Reply
  Helle
  21. februar 2014 at

  Faste er ikke mig, Moster Tulle. For at forstå LCHF er man nødt til at studere og forstå de forskningsresultater, der er lavet om insulinresistens og hormonet Leptin. Når man har læst, lyttet og forstået, må man gøre op med sig selv om man mener forskningsresultaterne giver mening. Jeg ved vi er samme årgang (ca.) så du og jeg er vokset op med, at fedt er farligt og skal fjernes fra kosten – det skal ligefrem belægges MED SKATTEAFGIFTER.

  Det er nu 7 år siden du og jeg skrev sammen her i blogverdenen første gang. Dengang handlede vores snak også om slankekure og vægttab. Her 7 år efter er vi stadigvæk på slankekur!

  Virker vores kure? Mine gør ikke. Der er noget i den der Low Carb, Low Fat, Low Calorie filosofi der ikke stemmer.

  Det siges, at “Hvis man gør det man plejer at gøre, opnår man de resultater, man plejer at få”. Jeg er klar til at se mere nuanceret på forbrænding og hormonstyret mæthedsregulering. 🙂

  PS. Hvis du vil vide mere, så prøv at Google “Skinny on Obesity” og se videoerne.

 • Leave a Reply

  Read more:
  Champagnetur …

  Har været på Champagnetur i formiddags. Skal have gæster i aften. Jeg er lige blevet enig med mig selv om følgende 2 ting:1. Jeg har brug for en middagssøvn, hvis...

  Close