0 In Svømning

Svømmetræning før aftensmaden

Dengang børnene var små, gik Kaj og jeg meget i svømmehallen med dem. Først til babysvømning, senere svømmeundervisning for lidt større børn eller bare sådan almindelig svømning i den offentlige åbningstid.

Pigerne elskede vand.

Da de var helt små plejede vi (af praktiske grunde) at have et barn hver med ind i hhv. herrernes og damernes omklædningsrum. Det kan man godt, når det er små børn. Men når børnene bliver lidt større og bliver opmærksom på “den lille forskel”, så går sådan en praktisk arbejdsfordeling mellem mor og far ikke længere. Emilie var 5 da hun proklamerede, at hun ikke ville med far i svømmehallen mere, for “hun ville ikke med ind i herrernes omklædningsrum og se på alle de tissemænd!!”

Mor her overtog begge pigerne i svømmehallen og med årene blev farmand næsten helt overflødig. Og da han alligevel ikke brød sig specielt meget om klorvand, overlod han til sidst det med svømningen helt til mig og pigerne.

Med tiden holdt pigerne også op. I dag er jeg den eneste i familien, der svømmer.

Endnu da …

For mens Kaj boede i Norge, købte han sig en hav-kajak. Og den skal han nu til at lære at bruge – det er noget med kurser og træning osv., herunder også svømmetræning.

Jeg var selvfølgelig hurtig på aftrækkeren og foreslog ham, at han kunne tage med mig fredag morgen. Nøøøøj – han fik øjne så store som TE-KOPPER ved tanken om koldt klorvand på sit luksuslegeme kl. 05.30 om morgenen!

I stedet lavede vi en svømmeaftale fredag aften.

Nu simrer aftensmaden i ovnen. Her kan den passe sig selv, mens vi er væk. Det skal være let, men godt og hurtigt. Taskerne er pakket. Kaj har fundet Emilies (næsten ubrugte) svømmebriller frem. Om lidt tager vi af sted til en lille times svømmetræning og bagefter er det lige lukt hjem til sofaen og til TV-hyggen …

Og rødvinen ….

Jow! Bare lige et par glas – man skal jo på overlevelsestur i morgen tidligt … 

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar