0 In Cyber-livet

Syn’s godt om … søndag morgen

Faktisk var min bemærkning i går om, hvad det er, jeg elsker ved Facebook, også affødt af, at jeg fredag eftermiddag (til laaaaangt over fyraften) sad i møde med nogle erhvervsfolk, som synes virksomheden skulle gå på Facebook og de ville vise hvorfor.

De havde en case med, hvor en større dansk biz-to-biz virksomhed (i samarbejde med et kendt (dyrt!) reklamebureau) var gået på Facebook og i løbet af kort tid havde fået 60.000 fans og pludselig fik ordrer fra dele af verden, som de slet ikke havde markedsført sig i.

Fantastisk, synes min, chef. Hvordan kunne vores virksomhed gøre det samme?

Under det timelange møde, foreslog jeg forsigtigt selvsamme chef, at han kunne starte med at få en Facebook profil selv? ”Satme nej”. Han fortalte ophidset, at han hørt i fjernsynet om politikere, der fik svinere på Facebook. Facebook? Det blev over hans lig! Og uha, nej – det ønsker vi ikke – han er en ældre herre og de gamle skal vi være gode ved og passe godt på.

Den anden chef sukkede, at når HAN en sjældent gang gik ind på sin profil, var det eneste han så, hans kone. 🙁

Jeg har selvfølgelig luret på den her danske Facebook-succes-virksomhed i løbet af weekenden. Under håndbold turneringen ææælskede de håndbold og fulgte ”drengene i Quatar”. I aftes synes de det var vild uretfærdig, at 800.000.000 mennesker ikke havde adgang til rent vand, hvorfor de havde givet et STORT beløb til Danmarks Indsamlingen (15 af deres 60.000 fans synes godt om ….).

Jeg ved ikke rigtigt …

Selv gider jeg ikke ”arbejde” på Facebook. Jeg er ikke fan af erhvervsvirksomheder, der vil brande. Jeg er ikke ”ven” med min chef.  Jeg bliver lynhurtigt træt af tilbud fra min lokale købmand og kommercielle annoncer er i forvejen blokeret af min ”add-blocker”.

Men jeg elsker, at jeg kan have der lille kontakt til folk – f.eks. min gamle vintercup makker Pia, der er flyttet til en anden by. At vi lige kan skrive ”Har du det godt?” og ”sludre” lidt, at vi spontant kan melde os ind i samme gruppe og mødes til Naturfitness.  Hvor min nabo-kone gud-hjælpe-mig pludselig løber ved siden af mig – og hej, hej …. At man kan melde sig ind i netværk af mennesker med interessefællesskaber. At det kan føre til aktiviteter, at man kan blive klogere.

Her til morgen checker jeg Facebook. Flere cykelvenner inviterer til ture. Nogle vil ud at løbe. Svigerinden er på vej til London og checker ind i lufthavnen, jeg ønsker god tur. Fred fra RAAM holder seminar i Sacramento – han får et like. Peder filosoferer over OB’s seneste disposition og Dansk Triathlon Forbund minder mig om, at i går var sidste frist for tilmelding til TRI-serien med rabat. Check!

Vintercuppens ”Vi ses på søndag” hilsen poppede op på min væg for flere dage siden. Jeg har læst instruktionen og glæder mig til Inger henter mig om et par timer og vi skal til Kolding og være AKTIVE – IRL – på vores cykler.

vintercup

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar