0 In Hverdagen

Tænker tilbage på Filippinerne

I dag er det præcis et år siden, jeg drog ud på mit livs hidtil længste rejse – til Filippinerne, hvor vi skulle besøge Emilie. Hvor er det underligt, at tænke tilbage på.  Jeg tænker tilbage på en rejse, som på engang var fuld af chokerende oplevelser …

sertilbage3

grusomme oplevelser …

sertilbage1

Af hjerteskærende syn på (Emilies arbejdsplads …)

sertilbage2

Tja, indimellem troede man ikke sine egne øjne. Det er jo mennesker, der bor her. Børn.

sertilbage8

Der var selvfølgelig også af rørende øjeblikke. Man kan ikke redde hele verden, men man kan gøre en lille forskel her og nu, for nogen.

sertilbage4

Man var hele følelses registret igennem, på uhyggelig kort tid. Fra gru til ufattelig skønhed:

sertilbage1

Fra helvede på jord … til paradis på jord:

sertilbage5

Jeg tænker også på alle de syrede oplevelser jeg havde, som nu f.eks. besøget i El Nido hvor de to billeder herover er taget. Helvedes køreturen på 250 km, klemt inde i en Van, ad ikke alfalterede veje. I dag smiler jeg. Den dag tænke jeg: “Hvis jeg dør nu, kommer der til at stå på min gravsten: “Helle Stougård, født i Bogense i 1965 – død i El Nido i 2014 (Hun glemte sine støttestrømer i kufferten!!)”.

Eller bare turen ud til Long Beach i Tricycle – 3 kvarters køretur i den her “karat” og bemærk lige, hvordan chaufføren pumper “motorcyklen” før han kører os hjem!!

sertilbage7

Jo, jo … no problem. Sikkerheden var i orden. Han havde 2 dæk på!!

sertilbage6

Ja, ja – OK. Under alle omstændigheder et meget mere luxoriøst (motoriseret) køretøj, end kvindens her. Jeg fotograferede hende ud af døren, da vi drønede uden om hende:

sertilbage10

Akke ja, akke ja. I dag kan jeg nøjes med en stille fridag på en kølig dansk sommerdag. Ingen kvælende Filipinsk varme på min terrasse, men en lille smule sol og på min liggestol er der læ og lunt og jeg kan trygt lukke øjnene, snuppe mig en lille lur og drømme videre.

 

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar