0 In Lyd og musik

Tak til min muse!

Som sagt, så gider jeg ikke skrive konfirmationssange for folk mere, men jeg har selvfølgelig et par faste kunder, som jeg ikke svigter. Som nu den her familie, som skal have efternøleren konfirmeret – jeg har skrevet til de to store brødre og selvfølgelig har jeg også sagt ja til den her sidste sang.

Familien har ønsket, at sangen skal skrives på den gamle Peter Malberg melodi ”Du er min øjesten”.

Jeg fik tilsendt en A4 side med stof og gik i krig.

Hooold da op, en umulig melodi!

Versene består af først 2 linjer bestående af 13 stavelser. Gode reelle linjer, god plads at fortælle en historie på.

Herefter følger 2 korte linjer (6 stavelser og et rim efterfulgt af 2 stavelser og et rim i den anden af de to linjer) – disse 2 linjer gentages – dvs. 4 små korte linjer bundet af 6 rim!

Arggg!! Det bliver svært. Gik på nettet for at se, om der var andre der havde skrevet fest sange på den melodi.

Det var der – og hold fast, hvor var de kommet skidt fra det!

Besluttede mig for at gøre forsøget indtil torsdag, hvorefter jeg ville ringe til moren og bede hende vælge en anden melodi. Hellere det, end at lave noget bras, der ikke kunne synges.

Nå – i aftes kom jeg så allerede hjem fra træningsturen kl. 20.15 (50 km, 26 i snit). Snuppede et bad og stillede mig så til computer og hæve/sænkebord med kaffe og ostemad – og så, pludselig, vupti 1-2-3 ….

Inden TV-avisen kl. 21.00 havde jeg skrevet 6 absolut brugbare vers på melodien! Og det UDEN at gå på kompromis med det danske sprog og med manuskriptets indhold.

Typisk mig! Bedst som jeg har opgivet, flyder ordene pludselig ud af fingerspidserne og ned i tastaturet – det må være min muse.

Herligt, herligt. En opgave mere kan snart afleveres – nu vil jeg lige finpudse og så vil jeg sende den her svære tekst i korrektur hos min bedste kritiker – min mor.

I øvrigt tror jeg lige prisen for en sang er steget med 100 kr – jeg har taget samme pris siden storebrorens konfirmation og han er snart far til 2!!

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar