0 Udgivet i Hverdagen

Tanker i en Coronatid

Ord og tanker, jeg funderer over i en Corona tid:

Hørt i pressen: 79 mennesker er døde MED Corona.

Med?

Jeg troede man døde af noget og ikke med noget.

Det lugter fælt af, at alle de døde vi får rapporter om dagligt, måske slet ikke er døde af Corona, men i virkeligheden ville være døde alligevel …. af noget andet? Det går selvfølgelig ikke at få den mistanke i en tid, hvor hele samfundet er lukket ned, for at redde nogle gamle uproduktive mennesker, som måske ville være døde alligevel … af noget ….

Jo …. for ER det ikke sådan ude i naturen, at hvis der bliver for mange af en art, så kommer der en virus og rydder lidt ud i bestanden? Sådan er det i hvert fald i dyreverdenen.

Men vi er selvfølgelig heller ikke dyr …

Derfor kan vi ændre på retorikken. Nu siger de ikke længerede i pressen, at 79 mennesker er døde med Corona, men at 79 mennesker, “smittede med Corona” er døde. Og det er sikkert heller ikke løgn.

En anden tanke: Det der med at vi ikke må gå ud. Det er kommet bag på mig, at os (der ikke har været på skiferie) – ja, hele samfundet – er sat i karantæne og hvordan vi tolker den karantæne?

Ja, jeg går ikke ud. Hvor fanden skulle jeg gå hen? Mit Fitness center er lukket, jeg kan ikke gå til sport eller til gymnastikopvisning eller tage til England eller mødes med mine cykelkammerater eller løbe Royal Run. Alt det er allerede væk – så er der jo heller ikke noget at gå ud efter?

Men heldigvis må jeg stadigvæk cykle en tur … godt nok alene.

Så hvorfor er det så svært at lade være med “at gå ud”, når der ikke er noget at gå ud efter?

Ahhhaaaaaaaaaaa – nu dæmrer det: KØBEHAVNERALARM!

Det er BY-boerne de snakker om. De skal bare stille sig ud på trappeopgangen eller gå ned på gaden, så står de SÅ tæt, at de i sig selv er farlige.

Her hvor jeg bor, kan jeg roligt gå en tur, uden at møde ret mange mennesker, jeg behøver holde 2-meters afstand til – selv UDEN Corona Pandemier.

I Danmark er der en befolkningstæthed på 135 mennersker pr. kvadratkilometer. I vestjylland er den under 100 men i København er befolkningstætheden 600 mennesker pr. kvadratkilometer. Købehavnerne er stuvet sammen.

I byen New York er befolkningstætheden 10.000 mennesker pr. kvadratkilometer (alene på Manhatten er den 24.000 mennesker pr kradratkilometer!) …

De er skide farlige, de byboere, fordi de pakker sig sådan sammen derinde. Klart, at de ikke må gå ud overhovedet og at de er nødt til at stå og synge fra deres altaner, for ikke at blive tossede i hovedet. Jeg kunne roligt stille mig ud på min rækkehusterrasse og synge lørdag aften … jeg er ikke sikker på, nogen ville kunne høre mig.

Nå … bare tanker. Vi tager hul på uge 3. Har vi toiletpapir nok på lager? Ja … og større problemer end det – toilettet er begyndt at løbe og Kaj kan ikke (trods pandelampe og massevis af værktøj) få det til at gå væk. Vi må have fat i en VVS’er. Men så gør vi da lidt for det lokale håndværkerliv.

God mandag derude!

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar