0 Udgivet i Motionscykling

Tanker på en sommerdag

Lørdag formiddag.

På med den hvide “Odense-København” cykeltrøje (endnu én, der aldrig har passet mig særligt godt). Ud på cyklen og af sted på en 65 kilometer lang solotur.

udpaacyklerne

Turen går ud på landet, hvor der lige nu dufter skønt af modent korn.

masserafkorn

Mange steder, er der allerede høstet.

Og hvor har vi dog mange gule kornmarker, her i Danmark. Det tænkte jeg også over, da vi cyklede rundt på Djurs i sidste uge.

Korn – det nye sort er ellers at vi IKKE må spise korn.

Korn gør dig fed – kornfed.

Næ – den nye trend er, at du skal spise røde oksebøffer i stedet for (gerne til morgenmad).

Jeg har selv i en lang periode, været hoppet med på vognen. Folk som har gjort deres mad til deres religion fik mig i en periode overbevist mig om, at korn var skidt for mig.

Jeg blev IKKE tynd af at lade være med at spise korn – lige som jeg heller ikke er blevet tynd af, at lade være med at drikke alkohol.

Det er over et år siden jeg har smagt havregryn.

Jeg savner havregryn!

Og så synes jeg faktisk – jo mere jeg tænker over det – at det er en forkælet vestlig overflodsagtig tankegang at have, at man ikke må spise korn.

Korn har på global basis brødfødt jordens befolkning i århundreder – hvad skal vi sige til de sultne i afrika? At de ikke skal spise korn, men at de skal spise grassfed beef i stedet for?! Og fortælle dem, at det hedder “stenalderkost” – (stenalder, der er sådan noget vi havde oppe i Danmark engang) og de var sååå sunde, for de spiste kød og østers hele dagen …. og døde vel af alderdom, når de var 23 ….

Det er da en arrogant holdning at have – millioner af mennesker er historisk set døde af sult, når høsten slog fejl.

Tja, sådan kan man få mange tanker, på en ensom cykeltur på en dejlig varm kornduftende sommerdag i Danmark.

Nå – ud til aftensmaden – jeg har rispilaff (på grove naturris) i ovnen (opskrift fra Kirsten Skaarups “Vegetarsik Køkken”) og en kylling i grillen. Helt sikkert godt for mig, ovenpå min cykeltur.

 

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar