2 In Foreningsarbejde

Tankevækkende analyseprojekt

Lige inden jeg startede i mit vikariat, hjalp jeg med opstartsfasen af et analyseprojekt for nogle gutter hos DCU – et bestyrelsesmedlem og en udviklingskonsulent.

De ville gerne undersøge, hvorfor der cyklede så mange motionister rundt derude, der ikke var medlem af en motionscykelklub under Danmarks Cykelunion og hvad der skulle til, for at DCU kunne gøre sig attraktive over for dem?

Min lille opgave var, at komme med lidt input til en spørgeramme og da jeg er uddannet i markedsanalyse, var det kun en sjov og spændende opgave.

Jeg afleverede mit input ved et møde midt i marts og de var godt tilfredse med materialet, som de skulle hjem arbejde videre med.

Det sjove er jo, at i modsætning til licenscykelryttere, så behøver motionisterne jo ikke at være medlemmer af Danmarks Cykelunion for at dyrke deres “sport”.

Det sjove er også, at motionister jo ikke melder sig ind i Danmarks Cykelunion. De melder sig ind i en motionscykelklub, som så måske er medlem af Danmarks Cykelunion (hvis de vælger at være det) og det gør de, hvis Danmarks Cykelunion har noget at tilbyde motionisterne.

Det sjove er også, at hvor DCU muligvis har en kommerciel interesse i flere motionister blandt medlemmerne (?), så er motionscykelklubberne ledet af frivillige, ulønnede ildsjæle, som driver klubberne i deres fritid. De har ikke nødvendigvis nogen interesse i at blive store, for jo flere medlemmer, jo større krav stiller det nødvendigvis til struktur og organisation ude i klubberne – dvs. endnu mere ulønnet arbejde at gøre – og jo mere arbejde, jo større risiko for, at de her ulønnede, frivillige ledere mister gejsten eller fritiden slår ikke til og de falder fra.

Det er svært for de her DCU drenge, at nå den målgruppe, de vil analysere på, for man kan ikke ”trække en liste” på alle dem, der dyrker cykelmotion for sig selv. Men i mandags, var jeg sammen med en stor flok af dem, de leder efter. Kun ganske få kørte i klub, og én fortalte at han engang havde kontaktet en klub, for at cykle sammen med dem, men da de havde kørt fra ham 3 gange, var han holdt op med at komme mere.

Se, sådan en oplysning ville være guldkorn for udviklingskonsulentens analyseprojekt.

Og DET ville være tilbagemeldinger, der ville give fast arbejde til ham og de andre i DCU, der gerne vil have flere motionister ind (og fast arbejde skal man være glad for i disse tider, især hvis man får penge for det).

For hvad nytter det, han gerne vil have motionister i sin cykelunion, hvis hans motionscykelklubber ikke formår at tiltrække og fastholde alle de motionister, der ligger og cykler for sig selv.

Spændende, interessant, tankevækkende …. Sådan en onsdag i april – hvor syren for alvor er begyndt at fortage sig og jeg er begyndt at føle mig som et menneske igen og hvor jeg lige har modtaget en dejlig MMS fra Irene, der cykler rundt nede på Mallorca 🙂

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Nina
  28. april 2011 at

  Hej Helle
  Jeg er selv en glad motionscyklist, men kunne ikke drømme om at melde mig ind i en klub. Grunden er, at jeg elsker mine alene ture, og at jeg har friheden til at cykle lige præcist så langt og hurtigt som det passer mig. Cykling er for mig et frirum, – næsten som en slags meditation, og hvis ikke jeg mediterer, så lytter jeg til lydbøger på mine ture i naturen. Jeg er behørigt imponeret over dine præstationer, – men jeg har kun selv som mål at være i nogenlunde god form, at hygge mig og så ser jeg frem til den lange Tour de Femme-cykeltur i september, hvor jeg følges med en veninde. Jeg er mege stolt af mig selv når jeg har cyklet mere end 100 km.

 • Reply
  Helle
  29. april 2011 at

  Hej Nina,
  Endnu en oplysning, der ville være guldkorn for analysen – at man elsker aleneture er et godt argument for at cykle – ja, netop: alene 🙂

  Go’ tur til Tour de Femme. Det løb har jeg ikke kørt før – men jeg har kørt Marseliscykelløbet flere gange, så jeg ved at området deroppe i hvert fald er rigtig dejligt at cykle i 🙂

 • Leave a Reply

  Read more:
  Det’ sgu da borgerservice!

  For første gang siden indvielsen den 1. september, havde jeg i går ærinde på Middelfarts nye rådhus. Jeg skulle til møde i sundhedsafdelingen 17.15 og da jeg kom direkte fra...

  Close