0 Udgivet i Bilen/ Ferie/ Op af sofaen

Thorø, Helnæs, Bøjden og Knold

I aften er jeg træt efter en lang og dejlig heldagsudflugt, sammen med min mor og far. Vi pakkede kaffe-kurv og madpakker og drog ud i den sydvestfynske natur.

Turen fik ellers en træls start. Da jeg havde hentet mine forældre i min nye Troc, havde vi lige et ærinde i Strib Brugs. Da vi skulle køre videre derfra, ville min Troc ikke starte.

Overhovedet ikke!

Jeg prøvede ALT muligt. Trykkede på startknappen, trådte på diverse pedaler (der er 2 at vælge imellem), genstartede, genstartede, genstartede – ikke om den ville gå i gang. Gearvælgeren låste sig fast.

Gode råd var dyre.

Jeg ringede til Kaj som var ude på lang cykeltur. Han ved godt, at hvis jeg ringer (insisterende!) når han er ude på cykel, så er det alvor! Så han ringede hurtigt tilbage – han kunne heller ikke dirigere Troc’en til at sætte i gang.

Jeg prøvede at ringe til svogeren (han er godt nok Toyota-mand). Han havde desværre heller ikke noget bud på, hvor min VW ikke ville sætte igang.

Så ringede jeg VW-Autohjælp.

Hun foreslog mig at gå væk fra bilen med nøglen i mindst 5-min og så prøve at “genstarte computeren” igen. Troc startede ikke. Så ville hun gerne ville sende en vogn, der kunne slæbe mit uduelig vrag af en bil på værksted. Men hvilket værksted skulle den til?!

TAK for tilbudet, men nej tak!

NU droppede vi Troc’en.

Det her måtte Kaj tage sig af, når han kom hjem fra cykeltur. Vi efterlod VW’en på parkeringspladsen og min far gik hjem og hentede sin gamle Citroën C4 Picasso og af sted på tur kom vi.

Vi tog alle de bitte små veje langs kysten mod Thorø (hvor min mor boede som ung) og til Helnæs. Vi gjorde holdt, hver gang der var noget pænt at kigge på og der var meget.

Ved dæmningen i Helnæs indtog vi kaffen, Kajs hjembagte banankage og vores madpakker. Vejret viste sig fra sin smukkeste side og vi gav os god tid.

Danmark Dejligst!

Vi rundede Helnæs Fyr.

Herfra fortsatte vi over Brunshuse til Ungersbjerge, hvor min morfar kom som ung. Herfra videre mod Horne og Bøjden (“Tag til Horne og Bøjden og tag til Faaborg og ret den ud igen“, sagde min mor. Ha, ha!). I Horne boede min mor også som ung. Her mødte hun iøvrigt min far. Faktisk er jeg lavet i Horne. På et slot! Er DET ikke bare romantisk?

Vi fortsatte ad de helt, helt små veje.

Vi gjorde holdt ved Knold, hvor Nikoline og jeg badede i sommeren 1991, mens jeg havde Emilie i maven.

Fra Knold videre mod Dyreborg og så til Faaborg.

Vi stoppede ved Faaborg Kirke hvor min far er konfirmeret og mine bedsteforældre er begravet fra. Selv mindedes jeg hvordan jeg og mine korvenner stod i Våbenhuset og drak gammel dansk for at dulme nerverne, før de store kirkekoncerter med Faaborg A’Capella Kor først i halvfemserne.

I kirken så vi Jim Lyngvilds imponerende værker.

De er godt nok flotte! Men jeg er nu enig i beslutningen om, at de ikke passer til den gamle kirke. De finder helt sikkert et andet godt sted, at pryde. Kirken var fuld af besøgende, der kom fra nær og fjern for at se udstillingen.

Dagen var ved at være gået og vi trillede hjem mod vestfyn.

Jeg fik kontakt til Kaj, der – ganske som jeg regnede med – havde løst alle mine bilproblemer.

Han gik ned på parkeringpladsen og startede sin Troc i først forsøg!

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar