2 Udgivet i Bare pjat ..

Og nu tilbage til sefie staven

“Og så har jeg stiftet bekendtskab med noget meget populært, herude i Asien: “Selfie staven”. Den skal jeg vende tilbage til senere.”

Sådan skrev jeg den 18. maj 2014 – nu er vist det på tide at vende tilbage.

Jeg så en selfie-stav for første gang i mit liv, i lufthavnen i Singapore. Vi var lige landet og vi havde et par timer inden vi skulle videre med vores connecting-flight til Cebu City. Så var det, at vi så en lille asiat stå med sin mobiltelefon, monteret på en lang stang, mens hun poserede og smilede til sit eget billede.

Vi troede ikke vores egne øjne!

Det virkede grotesk og vi havde lyst til at give os til at grine, men det gjorde vi selvfølgelig ikke. Jeg havde heller ikke skam nok i livet, til at fotografere scenen.

Jeg tænkte: Narcissisme ? Overdreven selvoptagethed, selv-kærlighed,  oppustet selvopfattelse, selv-fedme? Selviscenesættelse ….

Den græske myte om Narkissos fortæller, at han var søn af en nymfe og en elverkonge. Han var et ualmindeligt smukt drengebarn, hvilket alle fortalte ham. Han voksede op og da han kom i puberteten forelskede alle – piger, såvel som drenge – sig i ham. Skovnymfen Ekko, som fulgte ham overalt, var en af hans bejlere.

Men Narkissos var ikke interesseret. I stedet vandrede han rastløst omkring i skoven og spejdede efter noget bedre.

En dag kom Nakissos til en skovsø, hvor han lagde sig for at slukke sin tørst. I søens blanke vand så han en utroligt smuk yngling kigge op mod sig. Fuldstændig forblændet, blev han liggende og sygnede forelsket hen.

selfiestrangen5

Hver gang han ville drikke splintreredes det smukke billede i vandspejlet. Derfor nænnede han ikke at drikke og efterhånden døde han af sult og tørst, smerteligt forelsket i sit eget spejlbillede. Da han er død, vokser der op fra hans navle, en smuk  lilje – en Narcis.

Ak ja, platformen for narcissisme har unægtelig ændret form gennem historien. I dag er det helt legalt at være bare en lille smule narcissist.

Da vi var landet på Filippinerne dengang i maj 2014, fortalte vi Emilie om det vi havde set. Hun havde forlængst stiftet bekendskab med den her sjove stang og nu drønede vi ud og købte en sefiestav.

selfiestrangen1

Den havde vi en hel del sjov med, under vores ferie.

selfiestrangen2

Jeg tænkte, at den her sefie-stav bestemt snart måtte komme til Danmark.

Og det gjorde den. Vel hjemme i Danmark gik der ikke lang tid, før vi så selfiestaven over alt.

Juleaften kom min fars nye selfiestav i brug. Nu har vi for længst vænnet os til synet og vi griner (næsten) ikke af folk, der fotograferer sig selv med sin mobiltelefon, monteret på en stang.

selfiestrangen4

Andre blogindlæg

2 Kommentarer

 • Svar
  A+K/VenterPaaVinBlog
  26. december 2016 at

  Hahaha, jeg er ved at gå til af grin de få gange jeg har set sådan en i aktion.

  – A

 • Svar
  Helle
  27. december 2016 at

  Ja, nemlig. Også her … men nu ser man det jo hele tiden. Ikke mindst, når man er på ferie.

 • Læg en kommentar