0 In Hverdagen

Timer på P1

Jeg hører Danmarks Radio P1 hver dag, når jeg kører til og fra arbejde.

1 time hver dag.

5 timer om ugen.

Mere en 200 timers P1 om året.

Jeg bliver for det meste klogere af, at høre P1.

I morges hørte jeg optakt til Trump og Bidens duel før det amerikanske præsident valg. Duellen finder sted i nat dansk tid. Den sendes direkte og genudsendes i morgen aften.

Jeg hørte, at Trumps kommentar til Hillary i 2016 “Because you’d be in jail”, som han sagde til hende, da hun sagde det ikke ville være godt, hvis han vandt valget og dermed blev ansvarlig for amerikanske love (“Because you’d be in jail”) – jeg hørte på P1 at den sætning menes at være datidens hidtidige lavmål i amerikansk politik. Og at det var der nattens duel ville starte …

Hvorefter retorikken kun ville bevæge sig én vej på skalaen:

Nedad!

Jeg skal SÅ meget ikke se det!

Jeg HADER, når folk ikke taler ordenligt til hinanden. Jeg HADER når folk taler nedsættende til andre. Det fylder mig med lede (og med politikker-lede).

Jeg kom til at tænke på det i går, fordi jeg nærmest blev fysisk dårlig nede i Rema, bare fordi en klam ægtemand talte vildt grimt til sin hustru, mens de gik og handlede ind. Det er vildt, så meget grimt og fjendtligt sprog påvirker mig, selv når det ikke er adresseret til mig. Omvendt får jeg den største respekt og beundring for mennesker, der behersker sproget og taler assertivt, værdigt, venligt og respektfuld til andre mennesker, uanset budskabet.

Såh … hurra for det frie valg. Jeg ser IKKE amerikanske politikker debatter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read more:
Årets ekstra dag

Det er skuddag i dag - den 29. februar - og det er 4. gang der er skuddag på Helles Hyggeblog. Første gang var i 2008. Den dag blev min...

Close