2 In MTB

To sætninger

Hærvejsturen 2009 er slut – definitivt slut – for mit vedkommende. Jeg overlevede overlevelsesturen – men det holdt hårdt!

Tillad mig i den forbindelse at bringe to sætninger, der IKKE blev sagt direkte i går. De blev ikke sagt, men det var det AM og jeg hørte i situationen:

Første sætning, der IKKE blev sagt:
“Se – hvis vi nogensinde skal komme igennem den her strabadserende Hærvejstur med jer på slæb, kunne I så ikke tage den der store brede landevej udenom terrænet. Så er der måske en chance for, at vi andre når frem til til madpakkestedet i ordenlig tid, uden at blive fuldstændig kolde af al den venten …”

Og således gik det til at AM og jeg pludselig befandt os alene sammen med den ene turleder – 3 mand (M/K) solo – på nogle store brede landeveje, mens de øvrige 30 deltagere kørte Hærvejstur. Vi var ikke blevet spurgt (om det var nu, vi havde brug for, at skære et hjørne af). Vi vidste intet om, hvad det var for et stykke af ruten, der var så slemt, at vi end ikke kunne følge med “langsom-gruppen” og vi anede ikke hvor vi var på vej hen og vi vidste ikke hvad vi havde i vente.

Anden sætning, der IKKE blev sagt:
“Se – hvis vi nogensinde skal nå frem til den campingplads i bare nogenlunde ordenlig tid, kunne I to så ikke lige køre i forvejen, mens vi andre spiser vores madpakker!?”

Og således gik det til at AM og jeg befandt os alene to kvinder, i det mest uvejsomme vildnis af et terræn langs Varde Å. Uden kort og kompas. Uden at vide hvor turen gik hen og hvad vi havde i vente.

Ydmygelsen og frustrationen var til at tage og føle på. De fysiske strabadser var enorme …

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  skoge
  29. marts 2009 at

  Uskrevne regler og sætninger:

  Er det ikke helt almindeligt i Baghjulsregi, at alle skal med hjem fra en tur og samtidig have haft en god oplevelse – denne uskrevne regel ser jeg i det her tilfælde ikke bare brudt, men smadret totalt og fuldstændigt. Der må da være en turleder der har dårlig smag i munden – og det er da i hvert fald ganske uhørt at efterlade 2-3 personer i ukendt terræn. Fy skamme sig turleder – det mener jeg virkelig.

 • Reply
  Helle
  29. marts 2009 at

  Det er ellers slet, slet ikke i den her turleders ånd! Så meget desto større var overraskelsen.

 • Læg en kommentar