6 In Mad

Tortino Di Frittate

Der er røg i køkkenet for tiden. Husmoderen her har lånt en KÆMPESTOR Italiensk kogebog på biblioteket. I går lavede jeg Sedani Al Sugo Di Carne.

I dag stod den på Tortino Di Frittate – specialitet fra Firenze …

Altså: man går ned til slagteren og køber 150 gram Pancetta. Jeg vidste ikke hvad det var, men det gjorde slagteren. Jeg fik noget der lignede bacon (men ikke var røget). 150 gram kostede lige så meget som 1 kg. hakket oksekød!

Man steger den finthakkede Pancetta på panden og så blander man det i en dej, der beskrives som dej til “omelet”, men som til forveksling ligner pandekagedej – både på ingredienser og når man bager dem.

Man steger så nogle små tynde omeletter / “pandekager”.

Dem lægger man i lag i et fad og mellem lagene kommer man en Bechamelsauce med parmesan i. Saucen så-at-sige klistrer de tynde omeletter sammen til noget der ligner en lagkage.

Så stiller man Tortino’en i ovnen i 20 min.

Når den er færdig, hælder man 600 gram tomater over, som man har flået og kogt godt ind med hvidløg.

Joe – det smagte faktisk rigtig OK. Den gled da ned …

Nu skal det blive spændende om man kan køre spinning oven på en Tortino di Frittate.

Jeg er hende, der er smuttet – Ciao 🙂

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Merete
    12. oktober 2011 at

    Hehe, det lyder ikke som om det smagte rigtig godt *G* Det ser faktisk ud som om det er lidt fed spise?

  • Reply
    Helle
    12. oktober 2011 at

    Åh jo – der skulle en god portion rødkålssalat med æbler til at skabe balance i måltidet …

  • Reply
    Fridakjartans
    13. oktober 2011 at

    rødkålssalat? 🙂 Det lyder da ikke særlig italiensk. Var den opskrift også i den tykke bog?

  • Reply
    Helle
    14. oktober 2011 at

    Næ – rødkålssalaten tog jeg på http://www.saesonforgodsmag.dk.

  • Reply
    Lizelotte
    25. oktober 2011 at

    Hint: man kan købe pancetta i Føtex – måske er det endda billigere der?
    Jeg elsker italiensk mad, især når der indgår auberginer 🙂

  • Reply
    Helle
    27. oktober 2011 at

    Det vil jeg prøve næste gang – nu da jeg har fundet ud af, hvad det er. Altid lidt spændende at gå ind i en butik, og bede om noget man ikke aner hvad er. Der går efterhånden lang tid mellem, at man møder fødevarer man ikke kender.

  • Leave a Reply

    Read more:
    Value Chain Manager

    I dag bestod Nikoline sin professionsbachelor i Value Chain Management. 3½ års studietid er dermed slut. Hun og studieveninden, som hun skrev bachelor sammen med, sluttede af med et flot...

    Close