0 Udgivet i Motionscykelløb

Tour de Tissebøvl

Da jeg stod i startbåsen til Tour de Vestfyn her til middag og kom til at se alle de der mænd, der linede op med ryggen til og tissede i kommunens hybenhæk, så mærkede jeg pludselig, at det skulle jeg faktisk også – tisse! Meget endda. Men hvis JEG skulle tisse, så ville jeg være nødt til enten at løbe op i Kvickly eller ned på Kulturøen og det ville jeg ikke kunne nå før starten gik, så … knib sammen, Fru Stougård.

Starten gik og da jeg fik mig krummet ned over min racercykel, blev problemet bare endnu mere presserende. Hvad skulle jeg gøre? Ville jeg kunne holde mig indtil depotet ved Ejby, nær Brugsen? Eller skulle jeg køre fra ruten og stikke ind forbi herhjemme? Ingen af løsningerne var brugbare lige der, hvor min trængte blære tog mere og mere af min opmærksomhed.

Det med at stå op og tisse i en hæk, ligesom mændene, det fik jeg ellers lært i uge 31 under Post Danmark Rundt for motionister. Den 850 km lange rute var lagt til cykelryttere (mænd!) der tisser mens de sidder på cyklen. Der var ikke tid til stop ved offentlige toiletter og end ikke under fredagens Kongeetape, var der toiletter på depoterne til pigerne. Så jeg og de 5-6 andre piger der var med, fik lært at gå om bag busken, og her sad vi så skulder ved skulder, trådt af på naturens vegne, som det hedder.

Det var faktisk temmelig grænseoverskridende for mig!

Da jeg i sin tid begyndte at cykle, spurgte jeg en kvindelig, erfaren klubkammerat hvad pigerne gjorde, hvis de skulle tissse. “Vi tisser ikke”, betroede hun mig. “Vi indtager bare lidt mindre væske under træningsturen…”

Det er simpelthen det eneste område, hvor jeg har taget mig i at misunde mande-kønnet noget som helst, det er under cykelture og -løb. Den der praktiske “slange” mændene har monteret på urinrøret, der gør det så meget lettere at ordne tisseriet under en cykeltur – klamt og anstødeligt, ja – men dog praktisk.

Knip sammen, Fru Stougård. 73 km til nærmeste toilet!

Tilbage til dagens Tour de Vestfyn – jeg kom i tanke om, at der er dametoiletter ved stranden ude i Føns, hvor ruten gik igennem. HER kunne jeg stå af og tisse. Og åååhhhhhhhh – hvor det dog lettede. NU kunne jeg cykle, men nu var alle mine venner fra gruppe C til gengæld forsvundet foran mig. Det gjorde mig egentlig ikke noget. Jeg nød min cykeltur og med søndagens hæsblæsende tur Fyen Rundt i Pias baghjul, var det en befrielse, at cykle alene og være sig selv. I dag var det MIG der satte tempoet.

Jeg havde en dejlig cykeltur. Lidt rigelig vind, men heldigvis tørvejr. Gennemsnittet landede på 25 km/t.

Lørdag aften er der dømt Helle-alene-hjemme. Kaj og Team Steel Service & Logistics er draget til Hamborg for at køre Vattenfall Cyclassics og ahhhhh – hvor skal jeg bare nyde aftenen i fulde drag. 🙂

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar