1 In Motionscykling

Træningsstatus – dengang og nu

Jeg tog et kig i mine gamle træningskalendere, for at sammenligne min form med 2004 og 2006, hvor jeg kørte 24-timers løb sidste gang.

Kørte kilometre fra 1/1 – 31/5:

2004: 3.920 km
2006: 3.026 km
2011: 3.007 km

De færre kilometer i år ligger primært i januar og februar, hvor der som bekendt lå temmelig meget sne. Til gengæld havde jeg aldrig siddet på en spinningscykel i ’04 og ’06, så træningsindsatsen er såmænd nok nogenlunde den samme.

Det overrasker mig, fordi jeg føler mig i dårligere form – men måske er det fordi jeg ikke synes min krop samarbejder pisse meget med mig i denne tid – med en lorteryg, 5 skruer i kravebenet, en Topimax kur (forebyggende migræne medicin) og med et fucked-up hormonsystem (læs:overgangsalder).

Jeg kan også se, at jeg i alle tre år har pænt mange lange ture på 100-130 km på programmet. Det er fint nok.

Vægten lå i 2004 på 68 kg den 1. juni. I 2006 på 70 kg og i 2011 på 73 kg. På den front er det opad bakke 🙁

Mine kørte gennemsnitshastigheder har jeg registreret i 2004 og 2006 og kan se, jeg havde mange ture, som blev kørt i god fart. Men i år har jeg ikke registreret farten på én eneste tur.

Det skyldes, at jeg ikke kan finde ud af at nulstille min nye fancy, avancerede Polar cykelcomputer og derfor får jeg en gennemsnitsfart (der starter allerede, når jeg trækker ud af garagen og triller hjemmefra).

Jeg har ikke gidet gøre noget ved det, for i modsætning til førhen, finder jeg hastigheden uinteressant. Tidligere synes jeg, at  jeg var ”god” hvis jeg cyklede med 30 i snit (desuagtet, at jeg lå på flad rute, på hjul og med vinden i ryggen). Nu ved jeg godt, at det kan være et større udtryk for styrke at komme hjem med 23 i snit, på en kuperet rute, som man har kørt alene i modvind. Kort sagt: Hastigheden rager mig en papand! Og jeg stiller ikke de forventninger til mig selv mere (især ikke under de betingelser min krop byder mig).

I søndags spurgte jeg Pia om hun kunne fortælle mig vores gennemsnitshastighed, da vi kom i mål? Jeg ved nemlig, hun plejer at gå op i den slags.

Det kunne hun ikke! Hun svarede, at hun ikke kunne finde ud af sin fancy, avancerede cykelcomputer.

Jeg opdagede, hun havde fået én mage til min! 🙁

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Irene
  3. juni 2011 at

  Så er det “store-cykel-dag” imorgen. Rigtig god tur, og måske kan du bagefter når du skal hvile lææænge, få sat dig ind i din nye cykelcomputer :o)

 • Leave a Reply

  Read more:
  Ny Speedo leveret og taget i brug

  Min nye Speedo kom i torsdags, dagen efter jeg havde bestilt den. "Du kan hente den på dit lokale GLS afhentningsted", skrev Watery. Hurtig og ekspedit levering.  Jeg strøg af...

  Close