3 In Cykelmotion

Træk eller slip

Den her …

skubber

.. Nej. Jeg kan altså ikke li’ den.

Det ser nok så omsorgsfuldt og kammeratligt ud, og det er et forbavsende almindeligt syn.

Men jeg synes altså ikke det er sikkert, at ”skubbe rundt” med nogen, når man cykler i gruppe på racercykel.

Alle der kender mig ved, at de ikke skal cykle ned og give mig et PUF i ryggen, hvis de synes jeg cykler for langsomt. De må TRÆKKE mig (ja tak), de må pakke mig ind – men skubbe, det skal de ikke.

Og det er ikke kun fordi jeg synes det er en fornærmelse (det gør jeg også!). Jeg synes heller ikke det har noget med seriøs motionscykling at gøre.

Nok er det venligt ment, men det er ikke sikkert, når 1 (eller 2?) cykler rundt i flokken med én hånd på styret og den anden i ryggen på en klubkammerat, der har det hårdt. Det giver usikker kørsel. Bare en lille sten på vejen eller en pludselig bevægelse og der er fare for at vælte.

I aftes blev en af vores gruppedeltagere skubbet det meste af vejen hjem. Op af bakker og ud af lige landevej. Hun havde ikke selv noget imod det (hun takkede) og det var jo venlig ment.

Fru Kaptajnen påtalte det ikke lige i aftes, men jeg synes jeg burde have gjort det.

Jeg har bare så meget respekt for hende der blev skubbet. Hun er en død-sej pige og hun kæmper virkelig, for at hænge på. Knokler. Gør selv en indsats. Hen over sæsonen, kan vi se det hjælper. Hun træder det bedste hun har lært og hun vil det.

Når man kan se, at folk vitterlig forsøger, kan man ikke have andet end respekt. Det er værre, hvis man ikke rigtig synes de selv gør en indsats – f.eks. selv holder op med at træde, hvis nogen skubber dem. (Topmålet!).

I øvrigt var det også nogle ret hårde gutter, der skubbede hende. Stærke, stabile på cyklerne og meget rutinerede.

Så Fru Kaptajnen greb ikke ind …

Det skal nu alligevel være et mål fremover, at opfordre til, at vi ikke skubber, men trækker og pakker ind for at få de svageste godt med hjem. Træk eller slip 🙂

Jeg vil noterer det i min lille lommebog …

 

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Asger Frank
  8. april 2015 at

  Jeg forestiller mig, det er uværdigt at blive skubbet, medmindre det er en helt exceptionel situation, så jeg gør det aldrig, men jeg er ikke sikker på andre tænker så langt.
  Til gengæld gør jeg mit bedste for at tage vinden når nogen har brug for det; så kan jeg veltilfreds indvendig titulere mig selv som luksushjælperytter 😉

 • Reply
  Helle
  8. april 2015 at

  Hi-hi – luksushjælperytter? Sådan en må være rar at have.

 • Reply
  Jens Peter
  14. april 2015 at

  Det piner mig lidt at du har et billede af en Ikast Atletik og Motions cyklist blive skubbet op

 • Skriv et svar

  Read more:
  At gå sukkerkold

  "Jeg er ved at gå sukkerkold", siger kollegaen foran computeren kl. 14.00, rejser sig og går i kantinen efter 2 Marsbarer. Den kender man. God undskyldning for at kaste sig...

  Close