0 In Litteratur & Læsestof

Tur-retur biblioteket

Gunnar Staalsesen, forfatteren til Bergen Trilogien, skriver hele tiden sine hovedpersoner ind i faktiske, historiske begivenheder.

Således gør han her i tredje og sidste bind, én af første binds hovedpersoner, fagforeningsmanden Svein Thorsens efterkommere, til én af de omkomne ved “Alexander Kielland” ulykken den 27. marts 1980.

Jeg kan godt huske, hvordan vi sad og så nyhederne om den kæntrede boreplatform ude i nordsøen dengang, hvor jeg gik i 9. klasse. Nu blev jeg nysgerrig efter at læse mere, om det der skete dengang. Så jeg gik i biblioteksdatabasen, hvor jeg fandt nogle bøger. Dem bestilte jeg hjem og få dage efter lå der en mail fra Middelfart Bibliotek. Materalet kunne afhentes.

I formiddags tog jeg derfor min cykel og cyklede en tur på biblioteket. Bogen lagde jeg i min cykelkurv på hjemturen.

Men da jeg kom hjem var bogen pist væk. Cykelkurven var tom!

Mig tilbage, for at se hvor jeg havde tabt den. Der var ingen bog at finde.

Da jeg kom hjem med uforettet sag, kunne Kaj imidlertid fortælle, at biblioteket lige havde haft ringet. En vaks person havde allerede fundet bogen og straks kørt ned og afleveret den på biblioteket – og her kunne jeg så hente den – igen.

Sådan er det altså gået til, at jeg i dag har hentet den samme bog på biblioteket 2 gange. Nu håber jeg dælme jeg kan læse den – den er nemlig skrevet på norsk.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar