7 Udgivet i Hverdagen

Ubuden nattegæst

Mellem os sagt, så HAR jeg faktisk engang oplevet, at der pludselig stod en mand i mit soveværelse, ved min seng og at han krøb ned under min dyne – og han var IKKE ventet. Jeg skal fortælle jer historien:

For nogle år siden havde en af mine døtre en kæreste, som lige siden han var lille, havde haft tilbøjelighed til at gå i søvne. En nat overnattede han hos os og midt på natten vågnede jeg med et sæt og så, at den her store knægt stod lige ved min seng i mørket.

Jeg nåede kun lige at registrere at det var ham. Så kastede han min dyne til side, smed sig ned i min seng ved siden af mig, krummede sammen i fosterstilling med ryggen til mig – og snork sov!!!

Jeg fór over til Kaj i den anden side af dobbeltsengen! “Det er fanme løgn det her!”, tænkte jeg.

Jeg havde kun én tanke i hovedet: Hvordan skal jeg få ham ud af min seng, uden at vække ham? For med det kendskab jeg havde til den generte dreng, vidste jeg, at han IKKE ville kunne grine ad det her i morgen:

Gå i søvne og lægge sig i svigermors seng! Hvilket mareridt!!

Min datter havde allerede opdaget, at kæresten ikke var gået på badeværelset, så hun var fulgt efter ham og kom ind i det samme. Hun fik ham behændigt (“kom, du går i søvne“) lokket med tilbage på værelset.

Den dag i dag aner vi ikke, om han kunne huske noget næste morgen – og vi fortalte ham aldrig historien.

Andre blogindlæg

7 Kommentarer

 • Svar
  Olines
  19. december 2008 at

  Ha-ha, den er da virkelig sjov. Jeg ville elske at fortælle det til den unge mand næste morgen!
  Vores mellemste går ofte i søvne og det er virkelige sjove ting hun kan præstere på sin vej rundt i huset, ofte også med lange monologer om det hun har oplevet i den seneste tid.

 • Svar
  Pollyanna
  19. december 2008 at

  Hæ hæ – jeg har faktisk prøvet noget lignende i mine unge dage i kollegietiden- vågnede i natten og kunne høre mig selv trække vejret, høre kæresten trække vejret….. og en tredje person trække vejret. Vi sov ikke for ulåst dør siden den oplevelse.

 • Svar
  Helle
  20. december 2008 at

  Olines – nej, den her dreng ville ALDRIG kunne grine af det her. Det ville slå ham ud – vi fortalte ham intet.

 • Svar
  Helle
  20. december 2008 at

  Pollyanna – gys – hvor uhyggeligt!! Hvem var så den tredje og hvordan var han eller hun endt i jeres værelse?

 • Svar
  Pollyanna
  20. december 2008 at

  Muahhhhhh…… den tredje var en kollegianer fra en anden gang, som i en ordentlig brandert var gået to etager forkert. Han blev meget fortørnet over at min kæreste vækkede ham og smed ham ud… 🙂

 • Svar
  Tina - omme i London
  22. december 2008 at

  LOL – stakkels knaegt! Jeg kan dog lige forestille mig dit ansigtudtryk ogsaa. Jeg var nok selv blevet noget befippet. 🙂

 • Svar
  Helle
  22. december 2008 at

  😀 !!!

 • Læg en kommentar