3 In Vejret

Udeblevet tordenvejr

Altså – enten, så har jeg sovet meget, meget tungt i nat. Eller også, så udeblev det uvejr meteologerne varslede?

Typisk! Først skaber de den der fede verden-er-af-lave-og-om-lidt-bryder-det-løs-men-vil holder-sammen-under-syndfloden katastrofestemning. Og så afblæser de det hele bagefter.

Nå – pyt. I aftes blev den 18.30 inden jeg kunne gå hjem fra arbejde og herhjemme havde mormor og morfar travlt med at forberede Emilies 18 års fødselsdag. I dag møder jeg ekstra tidligt (åååh – hvor jeg trænger til en kølig morgensvømmetur – én uge til svømmehallen åbner igen!). Det er den der store opgave, som SKAL afleveres i dag og jeg sidder i sidste øjeblik med den.

Og det er ikke min skyld.

Jeg er sjældent i sidste øjeblik med noget, og hvis jeg er, er det pga. udefrakommende faktorer, jeg ikke har indflydelse på.

Den eneste gang jeg mindes, at jeg er kommet for sent i skole, var en gang, hvor jeg (i god tid) cyklede ned til min veninde for at følges med hende. HUN var tilgengæld ofte i sidste øjeblik, så jeg måtte vente længe på, at hun blev klar og vi endte med at komme for sent.

Ude i skolens hovedindgang stillede viceskoleinspektøren sig op kl. 8 og ventede på de eventuelle forsinkede elever og når de (altså her min venininde og jeg) kom blæsende ind ad døren lidt over 8, greb han fat i nakkeskindet på dem og tildelte dem en (syntes han sikkert selv) velfortjent og pædagogisk skideballe.

Manden kendte mig ikke, og derfor vidste han ikke at jeg kom for sent i skole for første gang i 10 år den dag!

Denne morgen i december 1980 havde skolen fælles morgensalmer i anledning af julen. “Se!!! Nu kommer JEG ikke ind og synger morgensalme, fordi jeg skal stå her og vente på sådan et par, der kommer for sent!!!”, fór han frem imod os, som om vi havde bedt ham om at stå der. Opdragelse ved hjælp af skyldfølelse … eller? Selv om jeg kun var 15 år, kunne jeg godt se manden var ynkelig og hvis jeg overhovedet havde nogen menneskelig respekt for den viceskoleinspektør (det husker jeg nu ikke, jeg havde), så forsvandt den sidste rest den december morgen.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Merete
  21. august 2009 at

  Jeg garanterer dig for at min knægt også glæder sig til svømmehallen åbner igen. Tænk sig at starte i 4. klasse og ha’ svømning på skemaet for første gang… og så er svømmehallen dælme lukket! Nøøj, hvor han var skuffet den første fredag hvor det blev aflyst…

 • Reply
  MrsBaloui
  21. august 2009 at

  Det samme her… Men vi havde da torden og lynild og masser af regn i nat 😉

 • Reply
  limmer
  22. august 2009 at

  Gad vide om jeg bør rødme en bette:-)))
  Men ja du har altid været irreterende forud, især med lektierne, dengang.

 • Leave a Reply

  Read more:
  Aftentræningen er slut for i år …

  Altså - når vi snakker udendørs cykeltræning.  I aftes, da jeg kom hjem fra vores 40 kilometer korte (!) træningstur, var jeg gennemvåd som en druknet mus!Det havde styrt regnet samfulde 1½ time...

  Close