3 In Film & Fjernsyn

Udsendelsen om kæntringsulykke på Præstø fjord

Jeg så udsendelsen om efterskoleeleverne fra kæntringsulykken på Præstø fjord på TV2 i aftes.

Hold kæft, hvor var det barskt!

Jeg er selv tidligere efterskole-forælder og kan slet ikke kapere, hvordan de forældre har det, som står med deres hjerneskadede børn. Tænk, hvis jeg havde fået Emilie hjem – hjerneskadet lige som Signe der – jeg tror jeg havde slået nogen ihjel!

Man har jo tillid til, at skolen passer på ens barn og som Kasper i udsendelsen ganske rigtigt sagde, så stiller børn og unge jo ikke spørgsmålstegn ved lærernes dispositioner. Læreren siger vi skal ud at sejle, så det skal vi og ”Skolen har jo styr på det”.

I vinters (før ulykken her) spurgte jeg faktisk Kaj, hvordan kajakroerne i hans klub, turde sejle ud, når det var vinter og koldt. Jeg har tit set roerne dernede hugge hul i isen og padle ud. ”Kun en tåbe frygter ikke havet” og vi ved da alle sammen, at falder du i koldt vand er det lige meget hvor dygtig du er til at svømme – for du lammes og kan ikke redde dig selv.

Han fortalte, at de bar tørdragter og der var regler for, at de kun måtte ro tæt ved land. Jeg læste også en rigtig god artikel i deres klubblad om sikkerhed ved roning om vinteren.

Vores lokale kajakklub har fokus på det her og har formuleret regler vedr. vinterroning, som medlemmerne selvfølgelig først må kaste sig ud i, når de har gennemgået en uddannelse.

Man skulle tro det her var elementær viden for amatører …

Så hvordan kunne ham ”Rambo”-læreren ro ud med 13 elever uden kajak-uddannelse, uden tørdragter på, kun iført svømmevest (selv havde han ingen på), i 2 grader koldt vand og i stiv kuling – og 2 af eleverne kunne ikke engang svømme!!

Undskyld mig – det er muligt det er synd for ham, at han er død og i øvrigt var en fin fyr og en populær lærer – men det der er dumhed ud over min fatteevne!

Efterskoleledelsens ”tavshed” og ”fralæggen sig ansvaret” opfatter jeg egentlig bare som skræk – de står overfor millionerstatning og mulig fængselsstraf – det er da helt åbenlyst.

Det er simpelthen frygteligt, det der!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Kirsten
  5. september 2011 at

  Jeg forstår så uendelig godt dine spørgsmål. Har selv stillet dem. Været undrende over hvordan det kunne gå til.
  Min mor bor i Præstø og kunne fortælle om et lokalsamfund der var i vildt oprør. Med mange spørgsmål, beskyldninger, sorg, vrede og “Karl Smart”-typer med svar på det hele. Et samfund som krævede forklaringer. Som de nu ikke har fået nogen af.
  Og med en ung kvinde der blev enke med små børn og som har skullet færdes i byen og se folk i øjenene, finde ud af et nyt liv og er blevet svinet til fordi hendes mand tog nogen forkerte beslutninger.
  Der er kun kommet tragiske resultater ud af hele den hændelse og jeg kan kun håbe at der passes lidt bedre på folks børn i fremtiden.

 • Reply
  Helle
  5. september 2011 at

  åh – hvor er det skrækkeligt 🙁

 • Reply
  Pamela
  5. september 2011 at

  Jeg er helt enig med dig Helle, og jeg kan undre mig vildt når jeg så for få dage siden ser denne overskrift…
  Gymnasie-elevers rustur endte i kæntringsulykke
  http://hsfo.dk/skanderborg/hf104287/gymnasieelever-lagt-i-koma-efter-lokal-kaentringsulykke

  Jeg forstår ikke at der ikke er mere respekt omkring liv og sikkerhed. Det er som om der hele tiden skal køres på kanten.. Til hvad nytte ..

 • Læg en kommentar