1 In Uddannelse

Udstoppet kat på reolen

Om kort tid begynder jeg på et kursus. Jeg skal lære webstrategi, søgemaskineoptimering, markedsføring på nettet, sociale medier, corporate branding, netsprog, målgruppe, budskab og effekt. Så er der noget informationsarkitektur, valg af CMS, usability, vidensdeling og intranet. Allernederst med småt nævnes noget databaseteknologi samt lidt om valg relevante netværkstyper. Det meste rigtig spændende.

Fordi det med databaseteknologi står allernederst og med småt, gik der et par dage inden det gik op for mig, at det kursus jeg er optaget på, er mere eller mindre identisk med et kursus jeg droppede ud af for 6 år siden!!!

Dengang var jeg så skuffet over prioriteringen af kursusindholdet, at jeg 4 uger inden eksamen, afleverede mine 10 A4 skrevne projektsider til min projektgruppe, gav dem lov at bruge hvad de kunne, og meddelte min lærer, at jeg ikke kom mere. Jeg var SÅ ærgerlig over, at kurset handlede mere om “teknisk opbygning af relationelle databaser” end kommunikation. Jeg syntes jeg spildte min tid og jeg syntes, det her nyoprettede kursus var sammensat helt “hen i hegnet”.

Min lærer synes det var ærgerligt, for det gik jo så godt med mig. Jeg sagde, at jeg ikke sprang fra, fordi det “ikke gik godt”, men fordi jeg syntes jeg spildte min tid og ikke fik det med hjem, jeg havde forventet. Det var en stor skuffelse, men en stærk beslutning – fravalg er nogle gang de sværeste valg at træffe.

Det jeg husker bedst – og med gru – var det første møde i projektgruppen, da vi skulle i gang med at skrive vores hovedopgave. Vi var 4 voksne mennesker i gruppen og vores første møde, fandt sted hos en af deltagerne. Jeg glemmer ALDRIG, at han havde sin afdøde kat stående på reolhylden i udstoppet tilstand!!!

Det var uhyggeligt. Det var prikken over i’et i en lang række af besynderlige oplevelser på det kursus. Jeg løb “skrigende bort” og jeg har aldrig været så lettet, som den jul 2004, hvor jeg var ude af det kursusforløb.

Nu skal jeg fanme på den igen!

Jeg håber, de i mellemtiden har fundet ud af at prioritere pensum, så det står mål med det, de lover.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Moster Tulle
  17. september 2010 at

  Og jeg håber ikke du kommer i gruppe med nogen, der holder af udstoppede kæledyr 😉

 • Leave a Reply

  Read more:
  En cykel mindre

  Svigerfar havde sit bøvl, da han passede hus for os, mens vi var på Mallorca. Han kunne hverken komme ind eller ud af garagen for bare cykler, sagde han.Han havde...

  Close