0 Udgivet i Mad

Ugens Cheat

I går lagde vi vejen forbi Nikoline og Svigerdrengen. Vi blev inviteret til middag og da Kaj hørte at Nikolines svigerinde også kom, kom han i tanke om en samtale han havde med svigerinden, til Nikolines 30 års fødselsdag. Den handlede om “Danmarks bedste romkugler”.

Pga. samtalen, lagde Kaj vejen forbi Bageren i Nr. Åby inden turen til Tilst. Her købte han 15 stk. af Danmarks bedste romkugler (på bud til 140 kr).

Historien om Danmarks Bedste Romkugler er, at bageren i Nr. Åby vandt en konkurrence på en foodmesse. Det gjorde ham så berømt, at folk stod i kø ud på gaden for at købe Danmarks bedste romkugler, han måtte ansætte ekstra personale og gjorde en god forretning – omsætningen steg betragteligt.

Vores berømte fynske romkugler gjorde vist også lykke hos den jyske romkugleelsker i aftes (om ikke andet, var hun vist imponeret over, at Nikolines far kunne huske deres romkuglesamtale).

Vi var 5 personer om at spise de 15 romkugler til dessert (1 glutenallergiker måtte takke nej til romkuglefesten. Til ham var der 2 glutenfri Amaretti i stedet for).

Vi pressede hinanden til at spise mindst 2 romkugler.

Mange kalorier – men alle omkring bordet burde kunne spise kager med god samvittighed. Svigerdrengen vandt f.eks. Marseliscykelløbet forleden (“prestigefyldt motionscykelløb”, som han selv sagde med et glimt i øjet) med en gennemsnitshastighed på 41 km i timen. Svogeren cyklede sig til en 5. plads ved Aalborg Gadeløb Grandprix aftenen før (31 omgange i øs-øs-regnvejr i Ålborgs regnglatte gader). Nikoline har 400 km mere i benene end mig (selvom hun ikke træner mod Korsika) og det har Kaj forøvrigt også. Svigerinden er gammel elitehåndboldspiller (men hvordan hun holder den super-slanke-linje i dag, trods romkuglepassionen, ved jeg ikke). Selv brændte jeg mindst 2 romkugler af på morgens løbetur – der burde være god plads til romkugler.

Selvom vi gjorde en ihærdig indsats, fik vi ikke gjort has på alle romkuglerne, oven på den gode middag med lammesteg.

Jeg var nu forresten også selv ret spændt på at smage romkuglerne, som jeg har hørt så meget om. De kunne passende gøre sig ud for Ugens Cheat og jeg må sige – de smagte bare af … romkugler. En kage jeg egentlig altid har betragtet som “affald” af de wienerbasser bageren ikke fik solgt i går. Jeg kunne overhovedet ikke smage, hvorfor de skulle være Danmarks Bedste.

Det er søndag. Jeg har god tid. Et par aftaler i eftermiddag. En middagsinvitation i aften. En lille rulletur skulle jeg måske også lige nå i formiddag, her få dage før Cannondale skal pakkes ned, for at blive fragtet til Korsika. På lørdag starter årets cykelrejseferie og jeg er så klar, som jeg har kunnet blive.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar